Damir Sertić, direktor tvrtke Supera moć

Supera moć, hrvatska start-up kompanija, registrirana u listopadu 2017. godine, razvila je energetski napitak nove generacije baziran na kombinaciji prirodnih i funkcionalnih sastojaka – bez šećera, bez kofeina i s 0 kalorija, jedinstven na tržištu EU, kao i tržištu našeg jugoistočnog susjedstva.

Priča o inovativnom hrvatskom proizvodu predstavljena je na konferenciji Zagrebačke burze u Rovinju gdje je ujedno započela i fundraising kampanja za daljnji razvoj i plasman ovog proizvoda na tržišta jugoistočne i zapadne Europe. Cilj je kampanje, koja će trajati 30 dana, prikupiti 100.000 eura.

Inovatori okupljeni oko ideje tvrtke Supera moć usmjereni su na kreiranje novih trendova u industriji pića, posebno u segmentu inovativnih energetskih napitaka. Energetski napitak nove generacije, baziran je na prirodnim sastojcima te u potpunosti oslobođen šećera i kofeina, sastojaka koji su uobičajeni “podizači” energije u klasičnim energetskim pićima. Danas znamo da je prekomjerni unos šećera povezan s brojnim civilizacijskim bolestima, problemima s dentalnim zdravljem i prekomjernom težinom. Istovremeno, prekomjeran unos kofeina može uzrokovati ovisnost, ali i migrene, depresiju, umor, teškoće s disanjem te brojne druge neželjene efekte.

U nastojanjima za stvaranjem boljeg izbora, razvijen je Higher, napitak za poticanje energije, baziran na prirodnim sastojcima, od kojih su dva glavna ekstrakti make i ginsenga, biljaka tradicionalno korištenih u Južnoj Americi i Aziji za mentalnu i tjelesnu vitalnost. Higher ne sadrži kofein, ne sadrži šećer, bez kalorijske je vrijednosti (0 kalorija) te je bogat vitaminima B-skupine i mineralima cinkom i selenom.

Kao takav, ovaj proizvod predstavlja potpuno novu kategoriju pića na domaćem tržištu. Kakav potencijal ima dovoljno govori podatak da je globalno tržište energetskih napitaka u 2016. godini procijenjeno na 43 milijarde dolara, a gotovo petina prihoda od prodaje je na tržištu Europske unije.

Proizvod je već sada prisutan na 220 prodajnih mjesta u Hrvatskoj (INA, Crodux, Lukoil, Apios, SPAR te u HORECA segmentu – Plava Laguna, Valamar,…), a u prvih 30 dana prodaje, bez značajnijih ulaganja u promociju, prodano ga je 19.200 komada.

“Naš je cilj sada pokrenuti lavinu i intenzivan rast i iz tog razloga pokrenuli smo fundraising kampanju. Povećanje kapitala omogućit će nam snažan zamah na domaćem i internacionalnom tržištu, daljnja ulaganja u razvoj, distribuciju, zapošljavanja i marketing te promociju proizvoda. Do kraja godine želimo značajno povećati prisutnost na prodajnim mjestima u Hrvatskoj, ali u susjedstvu. Proizvod je testiran na tržištu i odlično prihvaćen zbog svoje jedinstvene formulacije i iznenađujuće ugodnog okusa, a posebno među onima koji inače ne piju energetske napitke jer ih smatraju nezdravima”, izjavio je Damir Sertić, direktor tvrtke Supera moć.