Povodom 60. rođendana Dubravica surađuje sa chefom Matijom Bregešom

Posebno za ovu rođendansku priliku, chef Bregeš, inače ovjenčan Michelinovom zvjezdicom (u paškom restoranu Boškinac 2020. godine), u suradnji s tehnolozima Dubravice kreirao je čak desetak novih ekskluzivnih proizvoda, koristeći isključivo visokokvalitne namirnice

Pekara Dubravica, danas jedan od najomiljenijih brandova u Zagrebu i okolici, ove godine slavi 60. rođendan. Povodom jubilarne obljetnice, Dubravica je ostvarila suradnju s renomiranim chefom Matijom Bregešom i tako unijela dašak visoke gastronomije u svoje pekarske proizvode.

Posebno za ovu rođendansku priliku, chef Bregeš, inače ovjenčan Michelinovom zvjezdicom (u paškom restoranu Boškinac 2020. godine), u suradnji s tehnolozima Dubravice kreirao je čak desetak novih ekskluzivnih proizvoda, koristeći isključivo visokokvalitne namirnice. Tako svi ljubitelji Dubravice odnedavno u njezinim poslovnicama mogu kušati roast beef sandvič i salatu od tune s potpisom Matije Bregeša, a do idućeg proljeća u ponudi Dubravice moći će pronaći čitavu paletu proizvoda nastalih u suradnji sa chefom Matijom Bregešom.

Salatu od tune krasi kombinacija kus-kusa, tune, artičoke, kalamata maslina, kapara te grillanog povrća. Upravo je s ovim proizvodom Dubravica svojim kupcima željela ponuditi zdrav obrok mediteranskog tipa s puno povrća, a njezina tajna je i u tome što u Dubravici povrće grillaju i potom mariniraju po nekoliko dana, kako bi se postigla punoća okusa.

S potpisom chefa Bregeša u Dubravici svi kupci mogu pronaći i roast beef sendvič za čiju je izvrsnost, između ostalog, zaslužno posebno brioche pecivo, koje je Dubravica također lansirala po prvi put. Odlikuje se bogatom recepturom uz dodatak maslaca i mlijeka te startera (divljeg kvasca), a ujedno je i bez aditiva. Posebnost ovog peciva je što nastaje ručnim radom, baš kao i ostali proizvodi Dubravice, a prolazi i dugu fermentaciju od 24 sata, dok kroz ruke majstora pekara prođe čak 6 puta. Tu je i neizostavno meso (juneći ramsteak) za roast beef kojeg u Dubravici mariniraju te ga potom peku na niskoj temperaturi, a sami spravljaju i sirni namaz na bazi Brie sira. Za vrhunac ovog užitka tu je spoj začina poput oraha, ribanog hrena i aceto kreme.

Inače, suradnja Dubravice i chefa Matije Bregeša započela je u jesen 2020. te su mjesecima pažljivo birali namirnice i osmišljavali recepte kako bi kupcima ponudili iznimne proizvode s visokokvalitetnim sastojcima bogatog okusa i svježine.

“Suradnja s Dubravicom bila je veoma izazovna jer smo morali paziti na puno različitih faktora kao što su dostupnost namirnica, cijena, mogućnost pripreme u velikim količinama, balans okusa i vrste namirnica prihvatljivih većini kupaca, kao i na sezonalnost i kvalitetu svake namirnice. U posljednjih nekoliko mjeseci obuhvatili smo više različitih proizvoda poput sendviča, salata, slatkih i slanih palačinki te smo osmislili nekoliko različitih kreacija. Na proizvode koje smo tim Dubravice i ja osmislili gledam kao na važan iskorak prema još višoj kvaliteti i širini ponude u Dubravici. Time smo kupcima pružili mogućnost kupovine premium proizvoda gdje svatko za sebe može pronaći ono što mu najviše odgovara”, istaknuo je chef Matija Bregeš.

U svojih šest desetljeća postojanja pekara Dubravica izrasla je iz malog obiteljskog obrta u jedan od vodećih pekarskih lanaca u Hrvatskoj, nikada ne ispuštajući iz vida kvalitetu proizvoda i ručnu proizvodnju. Danas broji ukupno 35 poslovnica u Zagrebu, Zaprešiću i Zaboku, s više od 100 proizvoda u asortimanu i ukupno 429 zaposlenika.

Jedan od razloga uspjeha i dugovječnosti lanca Dubravica je korištenje kvalitetnih, lokalnih namirnica. Većina sastojaka koji se koriste proizvodi su hrvatske poljoprivrede poput jaja iz Rugvice, mlijeka i vrhnja iz Bedenice, buča iz Stubice, jabuka, malina i borovnica iz Bistre i kozica iz viškog akvatorija. Osnova za kruh je vlastito uzgajana i njegovana kultura divljeg kvasca (startera) koji je sastavni dio gotovo svih vrsta kruha iz Dubravice. Svaki dan se pri proizvodnji kruha potroši gotovo 1 tona startera. Poznato je da je kruh proizveden s dodatkom startera i uz produženu fermentaciju, lakše probavljiv, trajniji, nutritivno vrijedniji i ukusniji. Gotovo sva se tijesta obrađuju ručno, u proizvodnji kruha koriste čak 25 vrsta brašna, a sam proces proizvodnje tijesta za kruh traje i do dva dana kako bi se postigla najbolja razina kvalitete.

Cijena salate od tune s potpisom chefa Bregeša iznosi 25,00 kuna, a roast beef sendviča 20,50 kuna.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakViše od 100 poštanskih ureda na obali produljuje radno vrijeme
Sljedeći članakPobrinite se za svoju probavu. Brinite o sebi