Savez udruga malih trgovaca Republike Hrvatske sklopio je Sporazum s naftnom kompanijom Crodux zahvaljujući kojem će sve članice imati osiguranu povoljnija nabavu naftnih derivata, priopćeno je iz SUMT-a.

Sporazumom se osigurava pravna podloga za ugovaranje posebnih uvjeta opskrbe za sve članice, na svim maloprodajnim mjestima Croduxa uz korištenje Crodux kartice. Popusti se obračunavaju i odobravaju mjesečno, ovisno o kupljenoj količini goriva putem Crodux kartice na maloprodajnim mjestima Croduxa ili pri svakom točenju goriva posjedovanjem Loyality kartice.

“SUMT ovim Sporazumom nastoji svojim članovima omogućiti kvalitetnije i povoljnije poslovanje. Drago nam je da smo dobili partnera kao što je CRODUX jer su naftni derivati bitni za poslovanje i svaka ušteda članstvu u tom segmentu je dobrodošla“, kazao je Damir Aščić, predsjednik SUMT-a.

Istodobno sve članice Saveza i nadalje će imati povoljnije uvjete nabave električne energije. Rezultat je to Sporazuma SUMT-a i HEP Opskrbe, kojim će svim članicama Saveza, na području cijele Hrvatske biti osigurana povoljnija cijena električne energije. Svi članovi koji su imali važeće ugovore dobit će na potpis nove, a oni koji ih nemaju mogu pritupiti i osigurati si povoljnije uvjete poslovanja.

Novim dvogodišnjim sporazumom, koji su potpisali Vladimir Kurečić, pomoćnik direktora HEP Opskrbe i Damir Aščić, predsjednik SUMT-a, izravno se potiče dodatni rast i razvoj malih domaćih trgovaca budući da niži računi zasigurno dodatno olakšavaju poslovanje.

Savez udruga malih trgovaca Republike Hrvatske od 2009. godine krovna je udruga malih domaćih trgovaca. Prisutna je u 15 županija, dnevno bilježi više od 150 tisuća kupaca, broji 353 članice sa 680 trgovina te više od 2.500 zaposlenih uz godišnji promet od 1,8 milijardi kuna.