vina-laguna-prezentacija-ljerka-puljicU ambijentu Vidikovca vinograda Agrolagune u Poreču jučer je održano svečano predstavljanje nove, redizajnirane linije Vina Laguna, vinarije koja posluje u sastavu Agrokor vina.

Uzvanike je dočekala istarska glazba i delicije, a prigodnim su ih govorima pozdravili potpredsjednica Uprave Agrokora Ljerka Puljić i predsjednik Uprave Agrolagune Goran Kramarić.

Ulaskom Agrokor koncerna u vlasničku strukturu u tvrtku je uloženo više od 25 milijuna eura čime je Agrolaguna postala najveća poljoprivredna kompanija u Istri.

Uređeno je i obnovljeno preko 500 ha vinograda, izvršena kompletna tehnološka rekonstrukcija podruma i punione. Uređena je i 7 km dugačka vinska cesta Vina Laguna, izgrađen je Vidikovac u vinogradu u Funtani te kušaona vina.

Ulaganjima su omogućeni vrhunski uvjeti za proizvodnju najkvalitetnijih vina, ulja i sireva, čime je Agrolaguna postala novo atraktivno turističko odredište koje godišnje posjeti preko 20.000 turista.

U posljednje tri godine posebna je pažnja posvećena kvaliteti malvazije koja je odraz istarske priče, lakoće i svježine umjerene istarske klime. U suradnji s vrhunskim stručnjacima, kao što je prof. Ferrarini s Fakulteta vinarstva u Veroni, unaprijeđena je kvaliteta ove poznate istarske sorte te je malvazija Vina Laguna dospjela u sam svjetski vrh po kvaliteti, što je i generalna odlika novog branda Vina Laguna.

Dokaz izvrsnosti su brojne nagrade i priznanja na domaćim i međunarodnim vinskim natjecanjima koja su Vina Laguna osvojila u kratkom periodu postojanja brenda.

Vina Laguna Festigia malvazija 2011. osvojilo je zlatnu medalju na ovogodišnjoj Vinistri što predstavlja izuzetan uspjeh. Na svjetskoj sceni, Finger Lakes International Wine Competition, održanom u američkom gradu Rochesteru, zlatno odličje dodijeljeno je kvalitetnoj Vina Laguna Malvaziji 2011. u konkurenciji 3200 ocijenjenih uzoraka iz cijelog svijeta.

Lakoća postojanja u Istri – misao je vodilja i poruka priče o brendu Vina Laguna. Svečano predstavljanje na Vidikovcu u vinogradima Vina Laguna ujedno je bila i premijera ultra premium linije Vina Laguna Festigia Riserva koja je sa svoje dvije etikete Malvazija i Cabernet Sauvignon nadišla sve dosadašnje vinske užitke iz podruma Agrolagune.

Dok Vina Laguna predstavljaju oličenje neformalnog uživanja pod istarskim nebom, Vina Laguna Festigia sjedinjuje ukus i civilizirani hedonizam.

Ovom prigodom, uzvanici su uz tradicionalna jela kušali i uživali u izabranim vinima brenda Vina Laguna novog, svježeg i profinjenog izgleda, a prisutnima ih je predstavio enolog Vina Laguna Ante Gavranić.