novi labeloLabello, najpoznatiji brend za njegu i hidrataciju usana predstavlja novi logo i dizajn svojeg cjelokupnog asortimana koji je istovremeno jednostavan, klasičan i moderan.

Od svojeg je izuma davne 1909. godine Labello broj jedan stručnjak za njegu usana u Europi i neizostavan dodatak brojnim torbicama. Radi se o brendu koji je prvi u Europi predstavio balzam u formi stika i tako postao svojevrsni sinonim za njegu usana.

Novi dizajn i logo naslanjaju se na bogato naslijeđe brenda, a posebna je pozornost posvećena njegovom najuspješnijem proizvodu – Labellu Original (donedavno poznatom kao Labello Classic Care). Nakon preimenovanja prvog proizvoda Labello je unaprijedio formulu ovog heroja za njegu usana, koji sad pruža još više njege zbog dodatne doze pantenola. Upravo taj sastojak je poznat po svojim svojstvima regeneracije i hidratizacije zbog kojih Labello Original dokazano pruža 12-satnu njegu i usne ostavlja glatkim i njegovanim.

Farmaceut Oscar Troplowitz razvio je ovaj inovativni balzam za njegu usana i nazvao ga Labello (lat. labium-usna i bellus-lijepo). Lansirao ga je 1909. u Njemačkoj, Švicarskoj i Austro-Ugarskoj. Tvrtka Beiersdorf s Labellom je na tržište uvela proizvod koji je bio potpuno nov u svakom pogledu – njegova učinkovitost pri njezi usana bila je dotad neviđena, a praktično pakiranje u stiku olakšalo je samo nanošenje proizvoda i izazvalo pravu senzaciju među potrošačima.

Labello kutijica 1922. godine zamijenjena je novom aluminijskom koja je omogućavala još jednostavnije nanošenje, a iste je godine Labello postao dostupan u dvije nijanse, bijeloj i crvenoj, što mu je donijelo titulu prvog proizvoda koji istovremeno njeguje usne i pruža im željenu boju. Klasični plavi Labello stik izašao je na tržište 1973. godine, a njegov jednostavan i svjež dizajn te visoka učinkovitost do danas su mu osigurali titulu ikone za njegu i hidrataciju usana. Labello je od tada nastavio razvijati nove formule i nove proizvode u skladu s potrebama potrošača koji danas mogu izabrati između 20-ak različitih proizvoda.

Posebnu je pozornost 2013. godine izazvao kremasti Lip Butter s iznimno autentičnim aromama sačuvanim u praktičnom limenom pakiranju koji je označio prekretnicu u načinu nanošenja proizvoda. Novi Lip Butter Original, baš kao i njegov dvojnik u stiku, uz pomoć prirodnog ulja badema i shea maslaca usnama pruža intenzivnu i dugotrajnu hidrataciju.

Labello se u 2015. godini, nakon više od 100 godina stručnosti u njezi usana, prisjeća svojih korijena, a istovremeno donosi i novo ruho svojim proizvodima koje će oduševiti sve postojeće i buduće korisnike ovog istinski čudesnog “oružja” za besprijekorno njegovane, zdrave i lijepe usne.