festigia-cabernet-sauvignon-20091podrumi-belje-grasevina-2009Ukupno pet vina Agrolagune, Podruma Belje i Iločkih podruma osvojila su vrijedna priznanja na ovogodišnjem ocjenjivanju vina Vinitaly u Veroni, priopćeno je danas iz Agrokora u okviru kojeg posluju sva tri nagrađena proizvođača vina.

Priznanje na Vinitaly ima posebno značenje jer se na ovom ocjenjivanju dodjeljuju samo po jedna zlatna, srebrna i brončana medalja po kategoriji, dok je na drugim, sličnim ocjenjivanjima broj medalja ograničen na 30% od ukupnog broja prijavljenih uzoraka vina.

Od 3720 testiranih vina na ovom prestižnom svjetskom ocjenjivanju, Vinitaly priznanjem nagrađeni su Festigia Merlot 2009 i Festigia Cabernet Sauvignon 2009 iz Agrolagune, Graševina vrhunska 2009 Podruma Belje, te Principovac Traminac 2008 i Traminac izborna berba bobica 2008 iz Iločkih podruma.

Agrolagunina Festigia Merlot 2009 suho je vino koje krasi duboka rubinsko crvena boja, skladan miris voćnog karaktera u kojem dominira malina i crno bobičasto voće. Poslužuje se uz plemenitu ribu sa gradela, zreli sir, pečenu patku ili pršut.

Uz nagrađeni Festigia Cabernet Sauvignon 2009, vino intenzivnog mirisa voćnog karaktera, najbolje je uživati u odrescima, divljači i snažnim sirevima.

Dobro ohlađena Graševina vrhunska 2009 Podruma Belje kojom dominira okus zelene jabuke, najbolje će se sljubiti uz jela od tjestenine, bijelo meso, ribu te suhomesnate delicije.

Osim uz deserte s kojima se najbolje slaže, Principovac Traminac 2008, vino je bogatog mirisa ruže i muškata koje se može piti i samostalno.

Traminac izborna berba bobica 2008 predikatno je slatko vino koje miriše na kandirano voće, te je izuzetno gusto i bogato, a idealno će se sljubiti uz deserte na bazi meda i čokolade.