Na jučerašnjoj četvrtoj po redu licitaciji za prodaju imovine bankrotiranog banjalučkog tržnog centra “Pevec” došlo je do unovčenja samo dijela imovine i opreme ove kompanije u vrijednosti od 200.000 KM.

pevec-banja-luka-midiNa licitaciji se prodavalo i atraktvno zemljište u Tuzli, čija vrijednost je procijenjena na pet milijuna KM, ali ni ovaj put nije bilo prijavljenih kupaca.

“Za kupovinu zemljišta površine 36.837 m² u Tuzli postoje zainteresirani kupci, ali se čini kako čekaju smanjenje njegove cijene, do čega, prema sadašnjim odlukama Skupštine povjerilaca, neće doći”, rekla je Mirjana Golić, stečajna upraviteljica “Peveca”.

Najveći dio imovine banjalučkog “Peveca” ranije su preuzele mađarska i bh. poslovnica austrijske Raiffeisen banke, koje su od ovog tržnog centra po osnovu odobrenih kredita potraživale više od 28 milijuna KM.

Stečajni postupak u banjalučkom tržnom centru otvoren je 26. studenog prošle godine, nakon što je u ogromne probleme zapala njegova matična kompanija u Hrvatskoj. Do pokretanja stečajnog postupka u banjalučkom “Pevecu” došlo je samo 15 mjeseci nakon njegovog otvaranja. (Nezavisne novine)