U 2021. godini, zaključno s prosincem, proizvodi za bebe i djecu ostvaruju vrijednosni rast prodaje u odnosu na godinu prije.

Kategorija proizvoda za bebe i djecu uključuje dječje pelene, vlažne maramice za bebe, proizvode za njegu beba te dječju hranu (dječje žitarice, dječje kekse, dječje kašice i dječje sokove, dječje čajeve te dojenačko mlijeko).

U 2021. godini, zaključno s prosincem, proizvodi za bebe i djecu ostvaruju vrijednosni rast prodaje u odnosu na godinu prije. U strukturi vrijednosne prodaje kategorije najveći udio (43%) ima dječja hrana, a potom slijede dječje pelene s udjelom od 31% te vlažne maramice za bebe s 20%, dok proizvodi za njegu beba imaju najmanji udio (6%).

Kroz moderne formate ostvaruje se 43% vrijednosne prodaje proizvoda za bebe i djecu, dok tradicionalni formati zajedno s drogerijama ostvaruju 57% udjela.

Vodeća tri proizvođača proizvoda za bebe i djecu po vrijednosnoj prodaji su (abecednim redom): Alkaloid, Procter&Gamble i Violeta, koji zajedno drže 36% udjela.