VIBES_pzivnica_MimaraKreativni i produktivni jazz sastav “Borna Šercar’s Jazziana Croatica” predstavit će u petak, 5.veljače, s početkom u 20 sati novi album “Wagner goes to Hollywood” u foajeu legendarnog zagrebačkog Muzeja Mimara, u sklopu promocije biti će predstavljeno i prvo hrvatsko jazz vino.

Osim samog predstavljanja albuma, Borna Šercar’s Jazziana Croatica održat će i koncert u sastavu Vojkan Jocić (tenor i sopran saksofon), Zvjezdan Ružić (klavir), Tihomir Hojsak (kontrabas) i Borna Šercar (bubnjevi i perkusije), a kao vokalni gosti pridružit će im se sjajne vokalistice Ana Lice i Valentina Fijačko Kobić.

Ansambl osnovan 2009.godine, koji okuplja vrhunske jazz-glazbenike, nastoji proizvesti zvuk autentičan podneblju u kojem živimo i stvoriti prepoznatljiv hrvatski jazz brend.

Drugi dio promocije rezerviran je za predstavljanje neobične suradnje vinara poznatog po sviranju vinima i glazbenika poznatog po sviranju na bocama. Kušajte jazz u vinu i vino u jazzu s “Jazz Vibes by Borna Šercar” koju su zajedno kreirali Domagoj Klasiček iz Vinarije Iuris i Borna Šercar povodom objavljivanja albuma “Wagner goes to Hollywood”.

JAZZ VIBES – PRVO HRVATSKO JAZZ VINO
“Jazz Vibes by Borna Šercar” limitirana je vinska serija od 600 butelja koja je nastala kroz međusobno prepoznavanje glazbene, vinske i životne filozofije dvaju virtuoza koji su kroz druženje i priču zajedno kupažirali prvo hrvatsko jazz vino. Vinar koji svira vinima i glazbenik koji svira na vinskim bocama stvorili su vino razigranih, šarolikih i harmoničnih okusa i aroma.

Vino je to koje u mozaik povezuje Dunav, vinogorja Erdut, Baranju i Ilok i filozofiju ansambla “Borna Šercar’s Jazziana Croatica” koji svoje stvaralaštvo temelji na transformaciji domaće glazbene tradicije u autentični jazz zvuk Hrvatske.

Etiketa predstavlja ujedno različite dijelove umjetničke osobnosti Borne Šercara, koji se pored glazbe, bavi slikanjem i poezijom. Vinarija Iuris pripada vinskoj regiji Podunavlje, u kojoj pokriva područje Erduta, Baranje i Iloka.