32.3 C
Zagreb
Četvrtak, 18. srpnja 2024., 21:28
VijestiZemljaProšli tjedan fiskaliziran 19% manji iznos nego godinu ranije

Prošli tjedan fiskaliziran 19% manji iznos nego godinu ranije

U Hrvatskoj je prošloga tjedna vrijednost fiskaliziranih računa u svim djelatnostima dosegnula 3,32 milijarde kuna, što je za 10 posto manje nego u istom razdoblju godinu ranije, pokazuju najnoviji podaci Porezne uprave objavljeni u ponedjeljak.

U razdoblju od 12. do 18. listopada ove godine u svim djelatnostima je izdano 36,92 milijuna računa, što je za 19 posto manje nego u usporedivom lanjskom tjednu.

Pritom je u djelatnosti trgovine na veliko i malo, popravka motornih vozila i motocikala vrijednost fiskaliziranih računa iznosila 2,45 milijardi kuna, što je 1 posto manje nego u istom lanjskom tjednu. U tom je razdoblju izdano 22,5 milijuna računa ili za 15 posto manje.

Istodobno, u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane, koja je najviše pogođena strogim epidemiološkim mjerama radi sprječavanja širenja koronavirusa, fiskalizirano je ukupno 222 milijuna kuna ili 41 posto manje nego godinu ranije, a izdano 5,39 milijuna računa ili 28 posto manje.

Na tjednoj razini ukupno fiskaliziran 1 posto veći iznos
U odnosu na prvi tjedan listopada, prošloga tjedna u svim djelatnostima iznos fiskaliziranih računa bio je za 1 posto viši, dok je broj računa bio za 3 posto manji.

U odnosu na razdoblje od od 5. do 11. listopada, u trgovini je vrijednost fiskaliziranih računa bila 2 posto viša, dok je broj računa smanjen za 3 posto. U ugostiteljstvu i turizmu, pak, vrijednost računa smanjena je za 10 posto, a broj računa za 7 posto.

Od početka koronakrize vrijednost računa pala za 24,5 milijardi kuna
Od početka koronakrize u Hrvatskoj, u razdoblju od 24. veljače do 18. listopada ove u odnosu na isto razdoblje prošle godine, fiskalizirano je 113,44 milijarde kuna, što je za 24,5 milijardi ili za gotovo 18 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju. Broj fiskaliziranih računa, pak, smanjen je za 26 posto, na 1,24 milijarde.

U trgovini je na godišnjoj razini vrijednost fiskaliziranih računa smanjena za 9 posto, na 79,8 milijardi kuna, a broj računa za 20 posto, na 755,9 milijuna. U ugostiteljstvu i turizmu vrijednost fiskaliziranih računa manja je za 46 posto te iznosi 12,24 milijarde kuna. Istodobno, broj računa smanjen je za 39 posto, na 184,3 milijuna. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

Povodom Svjetskog dana sladoleda Ledo otvorio Kornet želja

Posjetitelji su tijekom izložbe Kornetu želja prišapnuli svoje želje za povratkom nekih legendarnih sladoleda, ali i ponudili ideje za nove okuse Ususret Svjetskom danu sladoleda,...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...