Prvi euro bankomat postavljen je na Trgu bana Josipa Jelačića, a u planu je nastavak širenja ove usluge na odabranim lokacijama širom Hrvatske.

euro-bankomat-zaba-combis-midiU centru Zagrebu, u sklopu 24-satne zone na Trgu bana Jelačića 10, pušten je u rad prvi bankomat u Hrvatskoj koji isplaćuje gotovinu u EUR valuti putem debitnih kartica Zagrebačke banke.

Tehničku podršku novoj usluzi osigurao je vodeći pružatelj IT usluga Combis.

“Combis i Zagrebačka banka tradicionalno uspješno surađuju u uvođenju inovacija na području bankarskih usluga. Ovim projektom smo automatizirali i učinili stalno dostupnom još jednu uslugu koja je korisnike banaka do sada ograničavala radnim vremenom pojedinih poslovnica.”, naglasio je Goran Kladnik, voditelj Combis Odjela profesionalnih usluga u Sektoru tehničke podrške.

Na projektu Zagrebačke banke su bili uključeni Combisovi stručnjaci iz Odjela profesionalnih usluga koji pružaju podršku u pripremi i konfiguriranju bankomata, definiranju potrebnih izmjena na strani centralnog sustava ZABA-e, kao i u procesu testiranja ove usluge.

Inače, Combis je od samih svojih početaka prisutan u području rješenja za financijsku industriju te je predvodio brojne inovacije u ovom sektoru na tržištu Hrvatske i regije.

Instalirao je preko 1300 bankomata, što predstavlja oko 30 posto svih instaliranih bankomata u Hrvatskoj, koje i održava već duži niz godina.