rotary-club-pomozite-srcem-largeHumanitarna akcija Rotary kluba Zagreb Gradec odvija se u Getro centru na zagrebačkim Vrbanima

Tradicionalna akcija “Pomozite srcem” Rotary kluba Zagreb Gradec u prodajnom centru Getro održava se tradicionalno i ove godine u predblagdanske dane 17. i 18. prosinca 2011.

Akciju provode sami članovi Rotary kluba Zagreb Gradec, uz pomoć djelatnika Getroa, a najviše kupaca koji uz vlastitu kupovinu za obitelj daruju dodatno ulje, brašno, šećer, tjesteninu i druge osnovne namirnice. Hrana koja se na taj način prikupi predaje se prije Božića Pučkoj kuhinji zagrebačke župe Sv. Antuna Padovanskoga na Sv. Duhu.

Na ulazu u Getro Vrbani kupcima se ukazuje na akciju te način kako se može pomoći vlastitim darom, a pored blagajne posebne košare s oznakama akcije služe za odlaganje darovanih namirnica. Ovu akciju rotarijanci organiziraju iznimno uspješno od 2001.godine; primjerice, prethodnih godina prikupilo se i nekoliko tona hrane u jednome vikendu, čemu se nadaju i ove godine.

Logo akcije osmislio je član kluba, akademski slikar Bane Milenković.