cascade-centar-zagreb-largeCascade centar je zatvoren! Dućani su se iselili, isključena je struja, čak im više nije u funkciji ni internetska stranica…

Rasplet je to događaja nakon što je prije mjesec dana zakupcima rečeno da će se centar privremeno zatvoriti. No, u pomoć je tada uskočila Crkva, jedan od suvlasnika Cascada, i centar je poslovao neko vrijeme. No, ne zadugo.

– Odradili smo mjesec dana koje nam je platila Crkva, ali onda je i ona odustala pa smo se 25. studenog morali povući. Objašnjenje za zatvaranje centra nismo dobili, ali ni tražili jer već dugo znamo za probleme naplate zakupnina. Za detalje nismo ni pitali jer je riječ o poslovnom odnosu tvrtke Illuminatio sa zakupcima poslovnih prostora – objašnjava Željko Kučiš iz tvrtke Energon, zadužene za tehničko održavanje centra.

Iz tvrtke Illuminatio nisu bili dostupni za komentar jer se nitko nije javljao. Navodno postoji mogućnost da se centar ponovno otvori.

– Neslužbeno smo doznali da bi se centar otvorio u proljeće, ali to je sve na razini glasina – dodaje Kučiš.

Isto kao što kruže glasine da Crkva planira Cascade prenamijeniti u crkveni muzej. Ali, Adalbert Rebić, član Prebendarskog zbora zagrebačke prvostolnice, kaže da su to samo planovi, i to u dalekoj budućnosti.

– Prvo treba vidjeti tko će kupiti Cascade, budući da je jedan od suvlasnika koji ima najveći udio u stečaju – objašnjava Rebić. (Večernji list)