Jeste li znali da se 80 posto infekcija prenosi rukama, a da dobra higijena ruku dovodi do 65 posto manje infekcija?

Ruke i nokti su najizloženiji djelovanju mikroba. Samo na rukama značajan je broj (104 – 108 po četvornom centimetru) potencijalno opasnih mikroorganizama koji su stigli izravnim ili križnim kontaktom ili pak iz onečišćenog zraka. Oni su opasni jer mogu jednostavno i brzo prijeći i zaraziti sve što dodiruju. Uzročnici infekcija su bakterije, virusi, gljivice i drugi mikroorganizmi. Prisutni su u vodi, zraku i općoj okolini bolesnika koji i sam može biti izvor zaraze. Postupak kojim se eliminira većina ili svi patogeni mikroorganizmi naziva se dezinfekcija.

Higijena ruku je najvažniji i najlakši način sprječavanja infekcija i širenje bakterija. Doista, ruke su prvi posrednik pri onečišćavanju budući da se tri četvrtine infekcija prenosi rukama. To ujedno znači da se 8 od 10 bolesti može izbjeći dobrom higijenom ruku. Sanytol je razvio niz dezinfekcijskih sredstava za čišćenje ruku koja štite od bakterija.

Sanytol gel za dezinfekciju ruku čisti i dezinficira ruke u 30 sekundi.

Uklanja 99,9% bakterija, mikroba i virusa, uključujući virus gripe A (H1N1). Jednostavan je za korištenje, ne treba ga ispirati, ne lijepi se za ruke, bez alergena, dermatološki testiran, nježan za ruke s hidratantnom i hypoalergenskom formulom s prirodnim mirisom zelenog čaja.

Sanytol gel za dezinfekciju ruku dolazi u pakiranju od 75 ml i 250 ml.

Sanytol gelovi za trenutnu dezinfekciju ruku idealni su za cijelu obitelj te su jednostavni za uporabu u bilo kojoj situaciji. Iznimno ugodnog mirisa, Sanytol gelovi za dezinfekciju ostavljaju osjećaj svježine na rukama.