VijestiZemljaSastanak Ante Ramljaka i Konzumovih dobavljača u BiH

Sastanak Ante Ramljaka i Konzumovih dobavljača u BiH

Izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak, predsjednik Uprave Poslovnog sistema Mercator Tomislav Čizmić i direktor Konzuma BiH Tomislav Bagić sastali su se u Sarajevu s predstavnicima više od stotinu dobavljača Konzuma BiH.

Tema sastanka bilo je unapređenje suradnje Konzuma i dobavljača na obostrano dugoročno održivim osnovama.

Ante Ramljak je izvijestio dobavljače Konzuma BiH o tijeku procesa izvanredne uprave u Agrokoru te potvrdio osobni fokus na pronalasku najboljeg mogućeg rješenja za novi koncept Agrokorove maloprodaje u Bosni i Hercegovini, o kojem je govorio i prošlog tjedna na sastanku s predstavnicima Vijeća ministara BiH.

“Da bi napori koje poduzimamo kako bi se poslovanje Konzuma BiH zajedno s Mercatorom postavilo na potpuno zdrave temelje, koji će izdržati test vremena i biti održivi i po završetku procesa izvanredne uprave u Agrokoru, u ovom trenutku nam je potrebna najkvalitetnija moguća suradnja i podrška od strane dobavljača. Sa svim će se dobavljačima Konzuma BiH u sljedećim danima obaviti i pojedinačni razgovori o međusobnim odnosima. Nakon današnjeg sastanka vjerujem da će biti postignuti dogovori o daljnjoj suradnji koji su i u najboljem obostranom interesu, ali i u najboljem interesu svih zaposlenika i drugih partnera Konzuma BiH. Očekujem također da ovaj proces rezultira pozitivnim doprinosom ukupnom gospodarstvu BiH”, rekao je Ante Ramljak.

Tomislav Čizmić obavijestio je sudionike skupa o poduzetim aktivnostima od strane Poslovnog sistema Mercator vezanim uz povratak brenda Mercator na tržište BiH i preduvjetima koji su neophodni da bi se ova namjera ostvarila.

“Nakon uspješne stabilizacije Mercator grupe na svim tržištima, u Mercatoru smo sada okrenuti razvoju. Nedavno provedeno istraživanje tržišta u BiH pokazalo je da je Mercator ovdje i dalje snažan brend, poznat po kvaliteti koju garantira. Želja nam je iskoristiti ove prednosti i realizirati povratak Mercatora na tržište Bosne i Hercegovine, u čemu izuzetno važnu ulogu imaju dobavljači Konzuma BiH, pogotovo sada dok intenzivno radimo na ostvarenju ove namjere“, rekao je Tomislav Čizmić.

Tomislav Bagić zahvalio je dobavljačima na svoj njihovoj dosadašnjoj podršci i suradnji s Konzumom BiH.

“Nadam se da će se sve o čemu smo razgovarali danas realizirati na način koji će omogućiti da se proces transformacije Konzuma BiH nastavi odvijati na optimalan način. Cilj nam je u konačnici zajedno s našim dobavljačima rasti i poslovati još uspješnije. U Konzumu BiH svi smo maksimalno predani ostvarenju ovog cilja”, rekao je Tomislav Bagić.

“Moram reći da nam je drago da će Mercator, ako sve bude u redu, preuzeti Konzum, obzirom da je imao u prethodnom periodu puno bolji status na tržištu Bosne i Hercegovine i puno bolje odnose prema dobavljačima. Međutim, vidimo da još ima problema s najvećim dobavljačima, što na neki način ugrožava nas ostale. Nadamo se da će uprava Konzuma uspjeti naći dogovor s najvećim dobavljačima”, rekao je Maid Jabandžić direktor mesne industrije “Madi” iz Tešnja.

“Dojmovi nakon sastanka su vrlo pozitivni, jer od njega svi mnogo očekujemo i vidimo da se događaju neki pozitivni trendovi. Što se tiče poduzeća kojeg predstavljam, mi smo sve ovo vrijeme pratili Konzum i u narednom periodu očekujemo mnogo od ovoga što nam je danas prezentirano i nadamo se da će sve to biti jako uspješno”, rekao je Saša Trivić, pomoćnik direktora poduzeća Krajina Klas d.o.o.

Najnovije objave

Pogledajte u budućnost financija na prvom Finance Weekendu

Finance Weekend će se baviti ključnim temama koje oblikuju budućnost financija Godinu dana prije punoljetnosti, po prvi puta u Rovinju na Weekendu.17, dolaze nam i...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...