Grupa je akvizirala tri velika makedonska otkupljivače svježeg voća i povrća koji godišnje otkupljuju oko 20 tisuća tona svježeg voća i povrća, tržišne vrijednosti preko 50 milijuna kuna.

AgroFructus-distributivni-centar-midiAgroFructus Grupa akvizirala je tri velika otkupljivača svježeg voća i povrća u Republici Makedonija, čime dodatno ojačava poziciju lidera u regiji, priopćili su iz kompanije. Riječ je o tvrtkama Vant Strumica, Euro-Agrija, Novo Selo, Vba-Futura Strumica, koje godišnje otkupljuju oko 20 tisuća tona svježeg voća i povrća, tržišne vrijednosti preko 50 milijuna kuna.

AgroFructus Grupa vlasnik je najvećeg i najmodernijeg otkupno distributivnog centra za svježe voće i povrće na području Republike Makedonije.

“Ovom akvizicijom ojačat ćemo svoju poziciju na nabavnom tržištu, dodatno popuniti kapacitete te proširiti sirovinsku bazu. Očekivani efekt je povećanje volumena, a isto tako i širenje na nova tržišta”, rekao je predsjednik Uprave Agrofructusa Denis Matijević.

Plan za buduće razdoblje je nastaviti s aktivnostima usmjerenim na daljnju koncentraciju poslova sa svježim i konzerviranim voćem i povrćem kroz organski rast, nove akvizicije i green field investicije, najavljuju u kompaniji.