žito zgradaSlovenski državni holding (SDH), koji vodi postupak prodaje ljubljanskog Žita, najveće slovenske pekarsko-konditorske skupine, zanijekao je u ponedjeljak neslužbene informacije po kojima je Žito već praktički prodano hrvatskoj Podravci, istaknuvši da se pregovori vode s dva najbolja ponuđača.

Reagirajući na informaciju poslovnog lista Finance prema kojoj sljedećih dana predstoji objavljivanje konačnog dogovora s Podravkom, koja bi za Žito platila između 60 i 65 milijuna eura, SDH je u priopćenju za javnost naveo da postupak prodaje 51,55 posto dionica Žita, što ih prodaje konzorcij većinskih vlasnika, još nije završen i da se još uvijek vode pregovori.

Prema neslužbenim informacijama, radi se o Podravci te francuskom fondu Ardian Investments, dok se slovenska skupina Don Don povukla iz postupka.

Prema neslužbenim podacima koje prenose slovenski mediji, Don Don je uspio u svojoj ponudi za preuzimanje najveće slovenske pekare, Pekarne Grosuplje, koja je opskrbljivač robnog lanca Mercator, iako se za pekaru zanimalo i Žito, kako bi maksimiralo svoju potencijalnu cijenu prilikom prodaje svojih dionica. (SEEbiz/Hina)