silan-omeksivaci-skupno-largeSilan raspolaže sa širokim asortimanom koji je podijeljen u četiri segmenta.

Osnovu ponude čini klasik segment, iznimno popularan kod hrvatskih potrošača, u koji spadaju tri mirisne varijante: Mediteran, Fresh Paradise i Fresh Lilac.

Sensitive segment, čija važnost iz godine u godinu raste sa sve većom osviještenosti o brizi i njezi kože, čine dvije varijante: Silan Sensitive Almond milk i Silan Sensitive Rose&silk.

Proizvodi iz Sensitive linije idealni su za one s osjetljivom kožom, dermatološki su ispitani i sigurni čak i za najosjetljiviju kožu.

Slijedi Aromatherapy segment koji se sastoji od pet varijanti: Tahiti Relax, Hawaii Secrets, Bali Sensation, Feel Fashion i Feel Attractive. Mirisne varijante iz Aromatherapy segmenta namijenjene su potrošačima koji slijede trendove i uvijek traže inovacije.

Napose, ponudu ovog proizvođača zaključuje Perfume Essence koji je i premium kategorija. Koncept je inspiriran dragim kamenjem, dok je miris kreiran na bazi luksuznih parfema od strane vodećih svjetskih kreatora parfema. U ovaj segment spadaju Silan Amethyst, Silan Sapphire te nova mirisna varijanta Silan Amber.

Kada se govori o pakiranjima, iz Henkela navode kako je 1L još uvijek najprodavanija veličina, dok je u posljednjem razdoblju vidljiv trend tzv. “upsizinga” pri kojem ostale veličine (2L i 3L) sve više dobivaju na važnosti.

Silan omekšivači za rublje mogu se pronaći u gotovo svakoj trgovini – od velikih maloprodajnih lanaca do malih trgovina u naseljima. Prema podacima agencije MEMRB, Silan je početkom 2011. godine pozicioniran kao jedan od vodećih brendova kategorije na hrvatskom tržištu s oko 20 posto tržišnog udjela.

Zadovoljiti potrebe potrošača na najbolji mogući način, glavni je moto Henkela kada je riječ o suradnji s trgovcima. “U tom smislu Henkel je partner trgovačkih lanaca nudeći inovativne proizvode vrhunske kvalitete koji u potpunosti odgovaraju na potrošačke trendove. Henkel je također veliki investitor kada su u pitanju mediji i edukacija potrošača, a to trgovcima jamči bolju prepoznatljivost proizvoda i u konačnici uspješnije poslovanje”, ističe Ana Kljaić iz Henkela.

Pritom dodaju kako je cilj tvrtke postići globalno vodstvo na području brendova i tehnologija, prvenstveno kroz inovacije. “Već danas više od 30% naše ukupne godišnje prodaje generiraju novi, inovativni proizvodi koji su potrošačima predstavljeni tijekom protekle tri godine”, dodaje Kljaić.

Kontinuirano lansiranje inovacija u asortimanu Silana nastavlja se i ove jeseni i to u Perfume Essence segmentu. Tom prilikom već postojeće varijante Amethyst i Sapphire dobit će novo, modernizirano ruho te će biti predstavljana nova varijanta Silan Amber, inspirirana jantarom,  a do kraja godine za kupce su pripremljene i brojne akcije i posebni popusti.