križevci samoposlugaU Križevcima je otvorena socijalna samoposluga Sveti Marko Križevčanin za korisnike zajamčene novčane naknade.

Njih je u križevačkom kraju 171, prema posljednjim podacima tamošnjeg Centra za socijalnu skrb, a prve pakete s namirnicama primilo je 17 korisnika.

Hranu, kućne potrepštine i sredstva za osobnu higijenu darovali su Grad Križevci, građani i Caritas. U samoposluzi, koja je u sklopu bivše vojarne, radit će volonteri.

Nositelj projekta je gradsko društvo Crvenog križa koje organizira prikupljanje i podjelu namirnica, a prostor portirnice bivše križevačke vojarne i podmirenje troškova omogućio je grad Križevci.

Projekt pomažu Centar za socijalnu skrb, Caritas križevačkih župa, Glas mladih Križevci – Volonterski centar Link i volonterka Nada Šegrt, koja će obavljati knjigovodstvene poslove socijalne samoposluge u Križevcima.

Volonterski centar Link će svake subote ispred trgovačkih centara u Križevcima prikupljati donacije građana za potrebe socijalne samoposluge. (vijesti.hrt.hr)