baumaxU utrku za prodaju lanca opreme za domaćinstvo Baumax u Austriji, koji zapošljava 4.000 radnika, uključuje se sve više takmaca.

Osim francuske maloprodajne grupe Adeo i njemačkog koncerna OBI, postoji i treći potencijalni kupac – grupa Supernova.

Agencija za nekretnine osnovana sredinom 90-ih godina sa sjedištem u Grazu koja djeluje pod “Supernova” brandom posjeduje više od 30 trgovačkih centara i maloprodajnih parkova u Austriji, Sloveniji i Hrvatskoj.

Osim toga, tvrtka je zakupila značajnu imovinu u trgovačkim lancima. Prema izvještajima, Supernova namjerava kupiti 40 od ​​65 bauMax objekata.

OBI je, prema insajderskim informacijama, zainteresiran za kupnju oko 30 bauMax trgovina u Češkoj i Slovačkoj, kao i još 30 poslovnica u Austriji.

Posrnula austrijska grupa bauMax rasprodaje svoju imovinu nakon što se suočila s velikim gubicima uslijed slabe potražnje povezane s posustalim tržištima nekretnina i anemičnim ekonomijama.

Svojevremeno je bauMax imao 158 trgovina, od čega gotovo polovinu u Austriji a ostatak u Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj i Turskoj. (SEEbiz.eu)