OPG Tomislav Kuharić iz Vinipotoka, PG Orehovec iz Velikog Bukovca i OPG Ivan Palčić iz Vukovine proglašeni su najboljim OPG-ovima u sklopu projekta “OPG Zlata vrijedan”. Projekt je to koji osmu godinu za redom nagrađuje najbolje hrvatske poljoprivrednike. Kao ponosni pokrovitelj projekta, Spar Hrvatska podržava domaću poljoprivrednu proizvodnju i podupire razvoj poduzetništva među malih obiteljskim gospodarstvima.

“Ponosan sam što već više od 15 godina Spar Hrvatska kontinuirano podupire male proizvođače i OPG-ove. Osim što su poljoprivrednici, oni su za nas pravi primjeri poduzetnika. Među njima ima onih koju su već više generacija u tom poslu, a ima i pravih startupa. Kao pravi poduzetnici, oni osim o proizvodnji, razmišljaju i o plasmanu svojih proizvoda. Istovremeno kupci žele lokalne proizvode, i to sve više, jer žele izvornu kvalitetu i prirodnost. Uz to imaju svijest kako kupovinom domaćih proizvoda čine dobro za hrvatsko selo i njegovu održivost. Upravo zbog toga Spar na svojim policama ima najveću ponudu domaćih proizvoda”, poručio je predsjednik Uprave Spar Hrvatska, Helmut Fenzl.

Spar supermarketi i Interspar hipermarketi trgovine su s iznimno širokom ponudom domaćih proizvoda, a od domaćih OPG-ova Spar otkupljuje voće i povrće, jaja, mlijeko i mliječne proizvode, proizvode od tijesta, meso peradi, maslinova ulja i brojne druge proizvode iz svih dijelova Hrvatske. Osim kroz plasman proizvoda na policama Spar i Interspar trgovinama, Spar proizvođačima pruža podršku i kroz komunikacijsku platformu “Da, domaće je!” kojom se promoviraju domaće proizvođače i njihove proizvode. Tako Spar trenutno surađuje s više od 400 malih, srednjih i velikih hrvatskih dobavljača, a taj broj se neprestano povećava.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!