Spar Hrvatska u suradnji s Novom TV pokreće projekt “Startaj Hrvatska”. Riječ je o jedinstvenom TV formatu čije emitiranje počinje ove jeseni s ciljem pomaganja poduzetnicima i startupovima koji imaju dobru i inovativnu ideju da plasiraju svoje proizvode na police maloprodajnog lanca Spar.

Za projekt se prijavilo nekoliko stotina kandidata, a odabrano je osam malih hrvatskih poduzetnika i startupova koji će gledateljima Nove TV ispričati svoju poduzetničku priču. Njihovih osam inovativnih proizvoda moći će se kupiti u Spar trgovinama. Stručnjaci Spara odabranim će kandidatima pomagati da uspiju savladati sve korake koji su potrebni da se proizvod nađe na policama jednog od najvećih hrvatskih maloprodajnih lanaca.

Kupci će u svim Interspar hipermarketima i odabranim Spar supermarketima na 51 lokaciji diljem Hrvatske moći pronaći “plave police” s potpisom “Startaj Hrvatska”, koje nude ponudu proizvoda odabranih osam domaćih poduzetnika.

“Pokretanjem projekta ‘Startaj Hrvatska’, Spar nastavlja s aktivnom podrškom domaćim poduzetnicima te inovativnim proizvođačima i startupovima, a posebno važnim smatramo činjenicu da projekt pokrećemo u izazovnoj ekonomskoj situaciji, koju obilježavaju globalna pandemija i rastuća ekonomska kriza. Spar Hrvatska vjeruje u hrvatske proizvode, kvalitetu domaćih proizvođača i inovativnost domaćih poduzetnika. Kroz projekt ‘Startaj Hrvatska’ kandidatima pomažemo da ispune sve zahtjevne preduvjete kako bi se njihov proizvod prodavao na policama velikog trgovačkog lanca – od poboljšanja receptura, ispunjavanja svih zdravstvenih i sanitarnih standarda, planiranja kapaciteta, dobivanja potrebnih certifikata do odabira i dizajna ambalaže. Na kupcima je nakon toga da odluče koliko im se proizvodi sviđaju”, naglasio je Helmut Fenzl, predsjednik Uprave Spara Hrvatska.

Početak projekta obilježit će otvaranje posebno istaknutih polica u odabranim Spar supermarketima i svim Interspar hipermarketima, koje će se održati u utorak, 15. rujna.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!