Manuela Sola, Helmut FenzlSpar Hrvatska ove godine obilježava 10 godina poslovanja i rasta na hrvatskom tržištu. Spar Hrvatska od jednog Interspar hipermarketa narasla na ukupno 52 prodajna mjesta – 17 Interspar hipermarketa i 35 Spar supermarketa.

Danas je Spar Hrvatska jedan od vodećih trgovaca  s 2,4 milijarde kuna bruto prometa i više od 2.700 zaposlenika.

“Kontinuirana ulaganja Spar Austrija Grupe u Hrvatsku, koja se kreću oko 300 milijuna kuna godišnje, osigurala su stalni rast Spar-a Hrvatska. Ono što je posebno važno, je da naš rast ne znači samo više radnih mjesta u našoj kompaniji, već snažno pozitivno utječemo i na naše poslovne partnere. Hrvatski proizvođači ostvaruju gotovo 400 milijuna kuna prometa kroz Spar mrežu izvan Hrvatske, i ponosni smo što pomažemo izvoz kvalitetnih domaćih proizvoda”, rekao je predsjednik uprave Spar Hrvatska Helmut Anton Fenzl.

Jubilarni rođendan kompanija je odlučila proslaviti u Zadru, gdje je Spar-ova hrvatska priča i započela otvaranjem prvog Interspar-a. Ukupno je od tadašnjeg prvog otvorenje Spar Hrvatska do sad uložio 2,7 milijardi kuna u Hrvatsku, ali planovi za budućnost i dalje su ambiciozni. Osvajanje što većeg tržišnog udjela i širenje kroz otvaranje novih dućana jasna su strategija na koju se Spar Hrvatska odlučio.

“Naš fokus svakako je ponuditi vrhunske proizvode kupcima, dijelom i kroz ponudu robnih marki na koju smo ponosni. Naše robne marke nisu samo povoljnije nego su i inovativne – nudimo linije namijenjene posebnim prehrambenim potrebama kao što su Spar Free from i Spar Vital linije, liniju bio proizvoda Spar Natur*Pur, liniju proizvoda za vegetarijance Spar Veggi. U ovom području sigurno ćemo i dalje biti lider na tržištu”, poručio je Helmut Anton Fenzl.

Osim impresivnih ulaganja u rast poslovanja, Spar Hrvatska može se pohvaliti i društveno odgovornim poslovanjem kao i podupiranjem brojnih humanitarnih udruga. U posljednje četiri godine kompanija je samo kroz donacije kruha i peciva rad Caritasa pomogla s čak devet milijuna kuna.