Lidl Hrvatska nastavlja svoj program Start@Lidl u 2017. godini

Trgovački lanac Lidl Hrvatska ove godine nastavlja svoj program Start@Lidl. Program nudi mogućnost zapošljavanja mladih i njihova razvoja za različite pozicije unutar Lidlovih odjela: Marketing, Tisak i dizajn, Financije i računovodstvo te Razvoj kadrova.

Postupak selekcije prijavljenih odvijat će se u nekoliko faza, a najbolji kandidati na kraju procesa dobit će priliku raditi u Lidlu Hrvatska uz plaću od min. 8.000,00 kuna bruto.

Program Start@Lidl namijenjen je mladim osobama koje su diplomirale 2016/17. godine, a nemaju dosadašnjeg radnog iskustva.

Nakon zahtjevnog selekcijskog procesa najbolji kandidati bit će zaposleni na 12 mjeseci, a po završetku jednogodišnjeg programa, postoji mogućnost i dugotrajnog zapošljavanja u Lidl Hrvatska.

Polaznicima programa osigurat će se sustavno školovanje uz podršku mentora i trenera uz čiju će se pomoć pripremati za preuzimanje pozicije u jednom od Lidlovih odjela. Kroz ovaj program polaznici će zajednički raditi na projektnom zadatku i tako razvijati timski duh i znanja iz upravljanja projektima.

Na raspolaganju će imati i dodatne edukacije iz stručnih područja koje su potrebne za cjelovit razvoj, kao i redovite povratne informacije o napretku uz kontinuiranu podršku svojih nadređenih.

Osim vrijednog iskustva u međunarodnoj tvrtki i prilike za stalno radno mjesto, a sukladno jednoj od Lidlovih korporativnih vrijednosti – pravednosti, kandidati će čitavo vrijeme trajanja programa primati punu plaću – 8.000,00 kuna bruto.

Program Start@Lidl pokrenut je 2016. godine kada je zaposlena prva generacija polaznika. Kroz jednogodišnje školovanje polaznici su upoznali rad odjela unutar poduzeća, prošli dodatne edukacije poput prezentacijskih vještina te uspješno izradili i prezentirali projektni zadatak.

Po završetku programa, generacija 2016. preuzet će i ulogu mentoriranja nove generacije polaznika.

Osim programa Start@Lidl, Lidl provodi i brojne druge programe usmjerene zaposlenicima. Lidl Hrvatska već je godinama među najpoželjnijim poslodavcima, a osim Certifikata Poslodavac Partner, Lidl je ove godine treći put zaredom proglašen drugim najpoželjnijim poslodavcem u Hrvatskoj.

Osim toga Lidl Hrvatska jedini je trgovački lanac nositelj certifikata Mamforce.

Uz uvodno školovanje koje se provodi za sve zaposlenike, Lidl ima i dodatne programe usmjerene mladima, na primjer, stipendiju za Dualni studij u Njemačkoj, plaćene ljetne prakse za studente, Dane otvorenih vrata i slično.