Voda je, baš kao svatko od nas, nezamjenjiva i najbolja kada je prirodna. Novim sloganom i novom kampanjom #prirodnoJa, Studena potiče pojedince, životne istraživače, da budu ono što jesu. Nakon zapažene kampanje s porukom “Biti ono što jesi, najbolji je odgovor”, prirodna izvorska voda Studena nastavlja nazdravljati svim #prirodnoJa osobama na društvenim mrežama i stranici prirodnoja.hr.

Od 1. srpnja krenuo je najzanimljiviji dio nacionalne kampanje: #prirodnoJa natječaj, s ciljem isticanja najboljeg i najoriginalnijeg što svatko od nas ima u sebi. Do kraja kolovoza svi su pozvani da prijave svog #prirodnoJa uzora, odnosno osobe koje mogu motivirati druge da poštuju i ponosno pokazuju svoje prirodno Ja, koje čvrsto drže do svojih načela, ma koliko to ponekad izazovno bilo.

Pjevačica i voditeljica Ida Prester te avanturist i ronilac na dah Vitomir Maričić ponosni su ambasadori ove kampanje. Još od svibnja s korisnicima društvenih mreža dijele svoje originalne misli i privatne trenutke te su već i sami prijavili osobe koje smatraju #prirodnoJa uzorima.

Ida Prester, ambasadorica kampanje

O Idi Prester znamo da je uspješna voditeljica, glazbenica, majka dva prekrasna sina, da ima zarazan osmijeh i ne boji se izraziti mišljenje. Ali mnogi ne znaju da je studirala na dva fakulteta i na pragu “ozbiljnog života” okrenula leđa struci i odlučila se za skok u nepoznato.

Kao ambasadorica ove kampanje naglasila je kako je prirodno ja uvijek under construction, svima, te dodala: “Tajna života i sreće, upoznavanje je svoje osobnosti u datom trenutku i učenje kako je ‘voziti’. Mijenjaju se prioriteti i prelamaju potrebe. Nekoć sam samo htjela nastupati, pjevati pred masom ljudi, zabavljati ih, plesati do jutra. I pustila sam se, zanemarila sam očekivanja svih oko sebe, roditelja, prijatelja… Slušala sam instinkt. Danas izlazim rijetko, nastupam kad je baš neka lijepa prigoda i predana sam malim stvorenjcima koja o meni ovise. Smisao života mi je da od njih napravim drage, hrabre i fine buduće ljude. Stvarno je najbolje sam sebe prihvatiti u svakom trenutku i slušati svoj unutarnji kod.”

Vitomira Maričića teško je odrediti, etiketirati i opisati. Čak ne uspijeva ni on sam. Vitomir je tako osvojio otok Jabuku na pedalini, plivao s morskim psima, kitovima i delfinima, vodio ekspedicije na Kilimanjaro i Elbrus… a i to je tek djelić avantura koje je ostvario, svakako tek kap u moru planova koje će tek ostvariti. Ali u jedno je siguran: dok tvoje prirodnoJa ne ugrožava druge oko tebe da budu slobodni, imaš odgovornost prema sebi da budeš sretan i svoj.

Vitomir Maričić, avanturist i ronilac na dah

“Ronio sam s morskim psima, penjao se uz zaleđene slapove i ledenjake, skakao iz aviona, niz brane, međutim i dalje se najveći izazovi nalaze kod kuće, kada sam suočen sam sa sobom”, kazao je Maričić.

Studena tim će izabrati 20 najinspirativnijih i najoriginalnijih #prirodnoJa uzora koji će s #prirodnoja ambasadorom biti uvršteni u monografiju PrirodnoJa. Knjiga će biti svojevrsni manifest #prirodnoJa filozofije i donijeti presjek nekih od najzanimljivijih #prirodnoJa pojedinaca koje susrećemo u svakodnevnom životu, ponekad i nesvjesni njihove veličine i primjera koji pružaju okolini.