Studenac preuzima dubrovački Pemo

Nakon odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) te ispunjavanja svih uvjeta dogovorenih između stranaka Studenac će steći 100 posto udjela u trgovačkom lancu Pemo

Trgovački lanac Studenac preuzima dubrovački trgovački lanac Pemo koji ima 35 poslovnica u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i zapošljava 370 djelatnika, objavljeno je iz kompanije. U priopćenju se dodaje kako će nakon odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) te ispunjavanja svih uvjeta dogovorenih između stranaka Studenac steći 100 posto udjela u trgovačkom lancu Pemo.

“Tijekom proteklih godinu i pol dana razvili smo vrlo atraktivan format trgovine u Dubrovniku koji prvenstveno odgovara potrebama lokalnih kupaca, ali ujedno zadovoljava visoke standarde turističke potražnje. Shodno tome, naši rezultati na ovom području su iznad prosjeka, što je posebno važno za ovu transakciju jer postajemo značajan igrač u regiji i jačamo našu lidersku poziciju na obali”, istaknuo je Michal Senczuk, predsjednik uprave Studenca.

U priopćenju se prenosi i izjava osnivača dubrovačkog trgovačkog lanca Pemo Lovorka Miloševića, koji je zahvalio kupcima koji su ih podržavali od samih početaka pa sve do sada, a vjeruje kako će s istom podrškom nastaviti i u budućnosti. Trgovački lanac Pemo osnovan je 1994. u Dubrovniku, a najavom preuzimanja tog lanca Studenac nastavlja s jačanjem svoje pozicije na jadranskoj obali.

Naime, Studenac, čije je sjedište u Omišu, je krajem prošle godine preuzeo zadarski Sonik, a prošle je godine preuzeo i Istarske supermarkete. Studenac grupa trenutno, po podacima s internet stranice tog trgovačkog lanca, ima prodavaonice na 519 lokacija i zapošljava 3.349 stalnih radnika.

Od sredine prošle godine Studenac je u potpunom vlasništvu poljskog private equity fonda Enterprise Fund VIII, kojim upravlja Enterprise Investors (EI). Uz Studenac, EI u vlasništvu ima i Pan-pek. (Ja TRGOVAC, Hina)

Prethodni članakMeggle Buttercream, savršen na svaki način
Sljedeći članakCertifikat Poslodavac Partner dodijeljen tvrtki Japan Tobacco International