Dalmatinski trgovački lanac Studenac podnio je Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) zahtjev za preuzimanje porečke maloprodajne kompanije Istarski supermarketi, objavile su dvije kompanije. Nakon odobrenja AZTN-a i ispunjavanja svih uvjeta dogovorenih između stranaka, Studenac će steći 100 posto dionica Istarskih supermarketa na temelju nedavno potpisanog ugovora između dvije tvrtke.

Kako se dodaje u priopćenju, ova transakcija osigurat će nove investicije i transfer znanja i iskustava kako za Istarske supermarkete, tako i za Studenac, značajno će povećati volumen poslovanja i omogućiti stvaranje tržišnog lidera na Jadranskoj obali.

“Studenac nastavlja s unapređivanjem ponude za domaće kupce kroz preuzimanje tvrtke koja je vrlo dobro pozicionirana i sa strane kupaca visoko cijenjena u Istri. IS je uspješna organizacija s odličnim resursima i vjerujemo da će nam sinergijski efekt svima donijeti nove mogućnosti koje će doprinijeti zadovoljstvu kako naših kupaca, tako i zaposlenika”, kazao je povodom preuzimanja Michal Senczuk, predsjednik uprave Studenca.

“Iznimno smo sretni što imamo priliku biti značajan dio procesa konsolidacije hrvatskog maloprodajnog tržišta. Za Istarske supermarkete ova transakcija predstavlja stratešku priliku za povećanje tržišnog udjela u okviru dinamičnog rasta unutar regije. Veselimo se integraciji našeg tima sa Studencem te zajedničkom radu kojim ćemo dodatno ojačati naše poslovanje”, zaključio je Vedran Banovac, glavni direktor istarskog lanca.

Podsjetimo, drugi po veličini dalmatinski trgovački lanac prošle je godine prodan poljskom fondu Enterprise Investors. Poljaci su prošle godine postali i vlasnici Pan-Peka.