Stvoren najveći svjetski proizvođač kave

Jacobs Douwe Egberts ftd777Nizozemski D.E Master Blenders 1753 i američki Mondelez International objavili su danas kako su zaprimili uvjetno odobrenje od Europske komisije za udruživanje njihovih poslovanja s kavom čime nastaje vodeći proizvođač kave na svijetu – Jacobs Douwe Egberts (JDE).

Spajanje ovih kompanija najavljeno je u svibnju prošle godine, a Europska komisija službenu prijavu zaprimila je u listopadu.

Odobrenje Europske komisije za ovo povezivanje uslijedilo je nakon što je JDE pristao na dezinvestiranje brenda Carte Noir na cijelom području Europskog gospodarskog prostora, brenda Merrild u Danskoj i baltičkim zemljama te licenciranja brenda Senseo trećoj strani u Austriji.

JDE ovime postaje globalno vodeći poslovni sustav u segmentu kave čiji će godišnji prihodi premašiti 5 milijardi eura. Kompanija će držati 1. ili 2. poziciju u 18 zemalja u Europi, Latinskoj Americi i Australiji te će imati ukupno 12.000 zaposlenika.

U portfelju se nalaze globalno jaki brendovi kave kao što su Jacobs, Tassimo, Moccona, Senseo i L’Or te lokalni brendovi Douwe Egberts, Kenco, Pilao i Gevalia.

“Zadovoljni smo što je Komisija uvjetno odobrila stvaranje kompanije Jacobs Douwe Egberts te smo vrlo uzbuđeni zbog stvaranja vodećeg proizvođača kave na globalnoj razini. Preko naših kultnih brendova, bogate povijesti i vodeće tehnologije namjera nam je ponuditi konzumentima kave ono što zaslužuju: veći izbor i pristup nekim od najboljih brendova kave na svijetu”, izjavio je Pierre Laubies, generalni direktor Jacobs Douwe Egbertsa.

Prethodni članakNivea nastavlja s projektom “Neka odrastanje bude dječja igra”
Sljedeći članakSredstva za pranje posuđa: TV oglašavanje – Pozitivna slika