Supernova Zadar pred otvorenjem

Grgur Jolić, direktor Supernova Hrvatska poslao je priopćenje za medije povodom učestalih napisa o problematičnim odnosima sa glavnim izvođačem radova, zagrebačkom građevinskom tvrtkom Foedus.

Jolić poručuje odnosno potvrđuje prethodnu izjavu datu Poslovnom dnevniku kako će se zadarski trgovački centar Supernova otvoriti 28. listopada ove godine.

Trgovački centar Supernova Zadar, dodaje, napokon je pred samim završetkom radova. Međutim, bilo je planirano otvoriti Centar već u lipnju ove godine, no to je zbog problema koje je uzrokovao glavni izvođač radova, građevinska tvrtka Foedus, nažalost nemoguće bilo ostvariti. Kašnjenje nije uzrokovano samo propustima Foedusa u izgradnji objekta, već i činjenicom da spomenuta tvrtka nije podizvođačima proslijedila sredstva koje je investitor sukladno ugovoru uplatio, stoji u Jolićevom priopćenju.

SUPERNOVA-Gruppe bila je prisiljena sama privesti kraju ugovorene radove uz velike napore i pomoć većine podizvođača, izvornih Foedusovih kooperanata.

Nadalje, u priopćenju se oglasio i Frank Albert, direktor SUPERNOVA-Gruppe koji je rekao: “Ovo je 35. projekt kojeg je naša grupa do sad ostvarila i na njemu smo, na žalost, pogriješili povjerivši radove očito pogrešnom glavnom izvođaču.

Do ugovorenog datuma otvorenja bilo je izgrađeno samo 65 posto planiranog objekta. Sa svim Foedusovim kooperantima morali smo sklopiti nove ugovore. Nije nam poznato gdje je završio novac kojeg smo isplatili Foedusu i o čemu postoje čvrsti dokazi. Neprihvatljivo je da Foedus svojim neprofesionalnim i neodgovornim ponašanjem nanosi znatnu štetu lokalnim tvrtkama pri čemu odgovornost beskrupulozno svaljuje na nas. Kao investitor ni na jednom projektu do sada nismo bili prisiljeni otkazati ugovor glavnom izvođaču jer smo uvijek uživali u profesionalnoj, stručnoj i na pravilima struke utemeljenoj suradnji.”

Iz Supernove nadalje poručuju kako i pored prijetnji i pritisaka od strane Foedusa, nadležna tijela u Zadru pomažu investitoru da se objekt u okviru zakonskih mogućnosti otvori što je prije moguće, što pokazuje svijest o “pozitivnom gospodarskom zamahu za cijelu regiju, ne samo zbog 500 radnih mjesta u fazi izgradnje, već i zbog 700 novih radnih mjesta koja će biti otvorena u Centru”. (pd)