windays midiAktualne gospodarske teme, tehnološki noviteti i gostovanje uglednih stručnjaka te ministara Vedrana Mornara i Borisa Lalovca obilježit će ovogodišnju konferenciju.

Sutra počinje najvažniji poslovno-tehnološki događaj u regiji, 15. po redu WinDays konferencija.

Od 21. do 24. travnja sudionici će moći sudjelovati u raspravama o aktualnim gospodarskim temama, otkriti tehnološke novitete, te od uglednih svjetskih stručnjaka doznati novosti o tehnološkim i poslovnim rješenjima primjenjivima u svakodnevnom životu.

Prvi dan Business dijela konferencije, 21. travanj, svakako će obilježiti okrugli stol “Hrvatska 2020 – društvo u kojem poduzetnik stvara blagostanje” u kojem će sudjelovati Nenad Pacek, direktor kompanije Global Success Advisors GmbH, Ivan Vidaković, direktor kompanije Microsoft Hrvatska, Branko Roglić, vlasnik kompanije Orbico i Nenad Bakić, poduzetnik i investitor.

Oni će, na temelju vlastitog bogatog iskustva, pokušati odgovoriti na pitanja povećanja poslovne produktivnosti i broja zaposlenika te razmotriti kako stvoriti okruženje u kojem svaki pojedinac djeluje i stvara napredno društvo.

U srijedu, 22. travnja, održat će se okrugli stol “Nezaposlenost mladih – što moramo učiniti danas?”. O ovom važnom gospodarskom problemu i prijedlozima njegovog rješavanja govorit će Vedran Mornar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta, Ivan Vidaković, direktor Microsoft Hrvatska te Danica Purg, direktorica IEDC- Bled School of Management.

Nakon toga slijedi Središnja svečanost na kojoj će govoriti gosti konferencije Vedran Mornar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta te Boris Lalovac, ministar financija. Također, govore će održati članovi WinDays tima: Ivan Vidaković, direktor kompanije Microsoft Hrvatska, Nina Baras, direktorica WinDays konferencije, Tomislav Tipurić, direktor sadržaja konferencije i Marko Matić, direktor Business dijela konferencije.

Brojni domaći i strani predavači podijelit će svoja znanja o poslovnim i tehnološkim trendovima i novostima. O tome što su Millenials ili generacija Y te kako oni utječu na današnje organizacije govorit će Gabrielle Jackson, stručnjakinja za ljudske potencijale.

Njezin intervju možete pročitati i na WinDays Blogu. Kakva je budućnost poslovanja te kakve je utjecaj trendova iz digitalnog svijeta na organizacije i pojedinca govorit će Ade McCormack. Njegovo predavanje fokusirat će se na načine kako tvrtke mogu maksimizirati vrijednost IT imovine i usmjeriti digitalne trendove u svoju korist.

Tijekom konferencije održat će se i finale programa Microsoft Software Startup Academy, a pobjednički startup projekt bit će nagrađen s 40.000 kuna investicije kojom se omogućuje implementacija rješenja osmišljenih u sklopu programa.

Software Startup Academy je višemjesečni program osmišljen kako bi mladima pomogao da od ideje stvore stvarni projekt i time razviju svoj poduzetnički duh. Polaznici programa imali su prilike dobiti potrebna znanja za razvijanje i realizaciju mobilnih aplikacija, web portala, računalnih programa i drugih servisa temeljenih na informacijsko-komunikacijskim tehnologijama uz nadzor brojnih mentora i poslovnih stručnjaka.

Technology tj. tehnološki dio konferencije trajat će od 22. do 24. travnja, a donosi predavače poput Stefana Cronjaegera, Technical Solution Specialista kompanije Microsoft koji će govoriti o uslugama Microsoft Analytics Platform System i Tonia Frankole, suosnivača tvrtke Acceleratio d.o.o. koji će govoriti o računarstvu u oblaku i Share Point hibridima.

Predavanja će među ostalim održati i Ivica Ivančić, voditelj razvoja poslovanja kompanije KING ICT d.o.o., koji će govoriti o prodaji i implementaciji Dynamics CRM projekta na Mauricijusu i kvaliteti prezentacije podataka te Vlatko Ivanovski, Microsoft MVP koji će govoriti o detektiranju i rješavanju problema te kontinuiranom unapređenju web aplikacija.

Osim predavanja i okruglih stolova nezaobilazni će biti i WinDays partiji na kojima će sudionike zabavljati popularna rock grupa Vatra, DJ dvojac Vanillaz i grupa Luminize. Ovogodišnja humanitarna akcija namijenjena je Centru inkluzivne potpore IDEM koji provodi programe pomoći u učenju i angažira asistente u nastavi za djecu s teškoćama, s ciljem da se uključe u redovni sustav odgoja i obrazovanja.

“Sadržaj konferencije smo i ove godine prilagodili zahtjevima sudionika i vjerujem da će biti zadovoljni najavljenim programom. Veliku pažnju usmjerili smo razgovorima o aktualnim gospodarskim pitanjima kao što su nezaposlenost mladih, upravljanje talentima i novi načini poslovanja što su važne teme ne samo za sudionike konferencije već za svakog pojedinca u Hrvatskoj i šire. Mogu reći da će WinDays konferencija ove godine ponuditi konkretna rješenja i savjete, kako poslovne, tako tehnološke, koje će svatko moći kasnije primijeniti u svom životu”, rekla je Nina Baras, direktorica konferencije.