Sve je spremno za 9. izdanje Weekenda

Još su samo dva dana ostala do početka Weekend Media Festivala, najvećeg događanja za medijsku i komunikacijsku industriju u regiji koji se održava od 22. do 25. rujna u jedinstvenim prostorima stare Tvornice duhana u Rovinju.

I ove godine Weekend Media Festival donosi najkvalitetniji program, zanimljive predavače, panele i rasprave te očekuje preko 4000 sudionika. Tako je u mnoštvu zanimljivih predavača čast da u petak 23.9. u 10 sati otvori program Weekenda dobio legendarni glazbeni menadžer Američkih zvijezda, Shawn Pecas Costner, koji je 18 godina radio u glazbenoj industriji i vodio promociju glazbenika kao što su Rihanna, Young Jeezy, Ludacris, Big Sean i mnogi drugi. “Pecas” će nam tako otkriti kako je izgledao život u Bronxu, je li “The Get Down” vjerno ispričao priču Bronxa, kako američki hip hop vidi insider te kakav je Jay Z, a kakva Beyonce.

Pažnju će svojom pojavom zasigurno zaintrigirati i Lazar Džamić, ikona novinarskih i business krugova te svestrani umjetnik koji progovara o kulturološkom značenju Alan Forda na području bivše Jugoslavije. Ovim, ali i mnogim drugim renomiranim predavačima iz poslovnog svijeta pridružit će se Šveđani Jarno Vahnatapio i Magnus Emilson, pokretači NA-KD.com, najbrže rastućeg modnog online branda koji pokreće i postavlja trendove, a na Weekendu će nam dati uvid u teme profesionalnog e-commerca te viralnog i social shoppinga.

Na subotnjem programu nalazi se i predvodnik nove generacije najuspješnijih hrvatskih menadžera, Davor Tomašković i novinar godine, Zoran Šprajc, u “One on one”. Kako se i gdje školuje da bi postao predsjednik uprave, koje su vještine potrebne za vođenje velikih kompanija, ima li predsjednik uprave vremena za privatni život, samo su neka pitanja na koja ćemo odgovore čuti u razgovoru Šprajca i Tomaškovića.

Weekend Media Festival uvijek je bio i pozornica za tehnološke inovacije, pa će se tako ove godine u Rovinju predstaviti ‘Blockchain’, revolucionarna tehnologija koja će promijeniti svijet. Riječ je o tehnologiji  koja omogućuje siguran i transparentan način praćenja vlasništva, ubrzava transakcije te smanjuje rizik od prevara. Kako ona funkcionira te kako utječe na svakodnevni život pitanja su na koja odgovori čekaju u sklopu Weekenda.

Da Weekend nije rezerviran samo za predavanja i diskusije, već je također središnje mjesto za daleko najpoznatije partyje i networking, potvrđuje bogati zabavni program. Festival tako u Pepermint klubu otvara Hladno pivo powered by Laško. Opuštenoj atmosferi festivala pridonijet će Strongbow Urban Garden Party i Vintage Zagreb Festival, a posjetitelje će zabavljati i Lampshade Media koja predstavlja Crnogorski dvojac Who See. Tu su i Tomo In Der Muhlen u dvorani Vrt, Live Tour Music powered by Heineken, a vikendaše u Pepermint klubu zabavlja DJ Peppe i poznati glumac Sergej Trifunović dok je za veliki završni party zadužen Jagermeister i Ljetno kino pod nazivom “Jagermeister presents Somewhere Over the Region“.

vizual-weekend-2016Uz predavanja i mnoštvo party-a, svi posjetitelji će imati prilike u prostoru stare tvornica duhana vidjeti puno zanimljivog sadržaja. Pa će tako moći doživjeti jedan dan u životu znanstvenika i izumitelja Nikole Tesle i pogledati izložbu virtualne stvarnosti pod nazivom “Doživi Teslu”.

Pripremljena je i izložba “Sretni Danci” koja će nastojati rasvijetliti zagonetku visoke razine sreće u Danskoj te doprinijeti raspravi o tome kako možemo mjeriti napredak naših društava i poboljšati kvalitetu života.

Također, posjetitelji će imati priliku pogledati osobnu i emotivnu dokumentarnu izložbu inspiriranu životom i radom glazbenika Vlade Divljana kojoj je ideja prikazati što više Divljanovih lica – dječaka, buntovnog adolescenta, pop zvijezdu, prijatelja, predstavnika generacije, pjesnika, emigranta, skladatelja, muža i oca. Izložba tako podrazumijeva pop up multimediju sačinjenu od Vladine obiteljske kolekcije predmeta i instrumenata, kao i njegove dosad široj javnosti nepoznate fotografije u kojima ćete ove godine moći uživati samo na Weekendu.

Na još jednom nezaboravnom Weekend Media Festivalu, najvećem komunikacijskom festivalu u jugoistočnoj Europi koji se organizira pod generalnim pokroviteljstvom Adris grupe, posjetitelji mogu prisustvovati sve do 25. rujna.