U novom pogonu srpskog prehrambenog koncerna Swisslion u Republici Srpskoj proizvodit će se voćni sokovi, bezalkoholni napitci, alkoholna pića, marmelade, kečap i majoneza

Srpska prehrambena industrija Swisslion otvorila je u Nevesinju, u istočnoj Hercegovini, novi pogon u kojem će do kraja godine zaposliti više od 100 radnika. U projekt koji je završen u planiranom roku od osam mjeseci uloženo je 7 milijuna eura.

Riječ je o rekonstrukciji proizvodne hale i postavljanju suvremene opreme za proizvodnju voćnih sokova, bezalkoholnih napitaka, alkoholnih pića i marmelada, kao i moderna oprema za proizvodnju kečapa i majoneza.

Prilikom otvaranja pogona u Nevesinju većinski vlasnik Swissliona Rodoljub Drašković najavio je da će za mjesec dana početi realizacija još jednog projekta – izgradnja nove tvornice Swisslion Trebinje 2, u koju će biti uloženo više od deset milijuna eura. U pogonu će se zaposliti također stotinjak novih radnika.

Swisslion Takovo Group je prehrambeni koncern sa sjedištem u Beogradu i proizvodnim pogonima u Srbiji (Vršac i Gornji Milanovac), Hrvatskoj (Sisak), Makedoniji (Resen) i Bosni i Hercegovini (Trebinje i Nevesinje). Najpoznatiji proizvodi su Eurocrem Takovo, dječja hrana Juvitana, čokolada Eurodessert i rakija Vilijamovka.

Proizvodni program obuhvaća biskvite, vafle, čokoladne slastice i namaze, tjestenine, juhe, gotova jela, dječju hranu, marmelade, džemove, voćne sokove i sirupe, alkoholna pića i sladolede. (Banka.hr)