TDR predstavio Ronhill Unlimited s interaktivnim pakiranjem

TDR je predstavio je svoju “novu veliku inovaciju” – Ronhill Unlimited, prvi duhanski brand koji uvodi QR tehnologiju. Kako sami navode, nova linija najpoznatijeg regionalnog duhanskog branda donosi revolucionarni spoj dizajna i tehnologije: interaktivno pakiranje.

Ronhill Unlimited ekskluzivno je predstavljen na susretu Uprave TDR-a s novinarima iz cijele regije u tvornici u Kanfanaru.

„Inovativnošću u poslovanju TDR dodatno učvršćuje lidersku poziciju u jugoistočnoj Europi. Nakon zamaha u 2009. kada je proizvodni portfolio povećan za 30 posto, s inovacijama nastavljamo i u 2010., a Ronhill Unlimited doista je revolucionarni iskorak u dizajnu cigaretnih brendova. Inovacije i širenje poslovanja temelj su budućeg razvoja i održivog rasta TDR-a“, izjavio je predsjednik Uprave TDR-a, Davor Tomašković.

2009. godinu na svim je tržištima jugoistočne Europe obilježila dramatična promjena uvjeta poslovanja uvjetovana promjenom trošarinske politike, sve restriktivnijim zakonima o zabrani pušenja i rastućom gospodarskom krizom. Te su promjene dovele do značajnog rasta cijena cigareta, pada prihoda trgovine i smanjejna proračunskih prihoda. Značajno je povećana i nelegalna trgovine, jer rastu crnog tržišta u regiji pogoduje velika razlika u trošarinskim politikama i cijenama cigareta u pojedinim zemljama.

Uz Hrvatsku, TDR duhan kupuje u cijeloj regiji. U proizvodnji čak 85 posto resursa i materijala TDR koristi iz Hrvatske i regije i snažno doprinosi razvoju nacionalnih ekonomija na svim tržištima gdje posluje. U hrvatski proračun TDR uplaćuje 500 milijuna EUR-a godišnje, u BIH 70 milijuna, u Srbiji 38 milijuna, Sloveniji 20, Makedoniji 9, Kosovu i Crnoj Gori 3 milijuna EUR-a.

TDR od proizvođača duvana iz BiH godišnje otkupi oko 400 000 do 500 000 tona duhana, što znači da BiH na ovaj način ostvaruje prihod od oko milijun eura na godišnjem nivou, rekao je danas u Rovinju predsjednik Uprave TDR-a Davor Tomašković.

Prema njegovim riječima, TDR je danas vodeći proizvođač cigareta u jugoistočnoj Europi, s prodajom većom od 12 milijardi cigareta godišnje, uz godišnji prihod koji premašuje 230 milijuna eura i profit od 90 milijuna eura.

“Vrhunska tehnologija i efikasna proizvodnja, visokostručan menadžment i dinamična politika razvoja novih proizvoda samo su neke prednosti kojima TDR ostvaruje svoje poslovne ciljeve i drži lidersku poziciju u regiju”, rekao je Tomašković tijekom susreta sa novinarima iz regije.

On je precizirao da je TDR vodeći proizvođač cigareta na regionalnom tržištu s tržišnim udjelom od 81 posto u Hrvatskoj, 37 posto u BiH, te s više od 27 posto na području cijele jugoistočne Europe.

“U svim državama regije TDR ima vlastite kompanije sa skoro po 200 zaposlenih”, dodao je Tomašković.

Prema njegovim riječima, TDR je kao snažno izvozno orijentirana kompanija, prisutan i u drugim evropskim tržištima, a svoju prodajnu mrežu razvija i na Bliskom istoku, dok su njeni proizvodi prisutni u Češkoj, Španiji, Njemačkoj i Austriji.

Tomašković je istakao da je proizvodnja u TDR-u usklađena s cjelokupnim zakonodavstvom Hrvatske i EU, a posebna pažnja posvećena je poštovanju najviših standarda zaštite životne sredine.

Ronhill Unlimited QRcode i Augumented Reallity možete pogledati na stranicama Ronhill Unlimiteda www.tdr.hr/unlimited/