robna-kuca-vukovar-midiZa sedam mjeseci Vukovarci bi trebali dobiti novi trgovački centar s dvjema kinodvoranama, supermarketom i ostalim trgovinama

Zagrebačka građevinska tvrtka Tehnika kao izvođač radova ugovorila je s tvrtkom Terra Argenta kao naručiteljem izgradnju Robne kuće Vukovar u centru grada, na mjestu nekadašnje Name.

Zgrada je u ratu devastirana, a nakon rata je nekoliko puta mijenjala vlasnika, ali niti jedan ju nije uspio vratiti u funkciju.

Novi objekt imat će površinu 10.030 četvornih metara, u prizemlju će se nalaziti supermarket sa skladištem, na prva dva kata će biti lokali, a na trećem su predviđene dvije kino-dvorane.

Gradnja vukovarske robne kuće trebala bi početi odmah nakon uvođenja u posao, a rok za dovršenje gradnje je sedam mjeseci, navodi se u priopćenju Tehnike objavljenom na internetskim stranicama Zagrebačke burze.

Tvrtka Terra Argenta osnovana je prošle godine. Najveći od tri njezina suvlasnika je Konzum, drugi suvlasnik je Pet-prom, tvrtka koja servisira rashladne uređaje u svim Agrokorovim tvrtkama, a treći splitski Pro Mercato čiji su osnivači direktor Supernove za Hrvatsku Grgur Jolić i splitski poduzetnici Vedran Malenica i Charles Daniel Mandić, navodi tportal.

Malenica je zajedno s bivšim nogometašima Ivicom Mornarom i Tončijem Martićem vlasnik trgovačkih centara Park&Shop u Imotskom i Virovitici u kojima je Konzum ključan najmoprimac. (Bankamagazin)