25.2 C
Zagreb
Četvrtak, 18. srpnja 2024., 22:34
VijestiSvijetTetra Pak: Ekologija u fokusu potrošača i proizvođača

Tetra Pak: Ekologija u fokusu potrošača i proizvođača

Predstavnici prehrambene industrije pokazuju znatan porast zanimanja za obnovljive materijale; s druge strane, 37% potrošača redovito traži ekološke oznake na prehrambenoj ambalaži a čak 54% njih vjeruje ekološkim oznakama

Tetra Pak, vodeća svjetska kompanija u proizvodnji rješenja za preradu i pakiranje prehrambenih proizvoda, objavila je rezultate petog po redu istraživanja u području ekologije koje se provodi svake dvije godine. Istraživanje je pokazalo kako potrošači u cijelome svijetu sve više traže obnovljive materijale i ekološko obilježavanje proizvoda, a recikliranje je postalo temeljni zahtjev i za potrošače i za predstavnike prehrambene industrije.

Predstavnici prehrambene industrije pokazuju znatan porast zanimanja za obnovljive materijale, pokazuje ovogodišnje Tetra Pakovo istraživanje, a što je rezultat razvoja novih tehnologija. Oni su uporabu materijala na biološkoj bazi ocijenili jednim od najvažnijih trendova koji će oblikovati budućnost industrije ambalaže pića.

S druge strane, potrošači i dalje ocjenjuju karton najekološkijom ambalažom zbog toga što je papir obnovljivi materijal, a više od 50 posto potrošača smatra kako će primjena bio-plastike još više poboljšati ekološka svojstva kartonske ambalaže.

Izvješće je također uočilo kako potrošači imaju sve veću potrebu za dodatnim informacijama o utjecaju na okoliš. Kako bi mogli odabrati proizvode uz punu informiranost, 37% potrošača redovito traži ekološke oznake na prehrambenoj ambalaži. Čak 54% potrošača vjeruje ekološkim oznakama, u odnosu na 37% iz 2011. godine. Svaki peti potrošač u istraživanju prepoznaje logotip Forest Stewardship Councila (FSC), a većina ga točno povezuje s održivim šumarstvom.

Razvrstavanje i odvajanje ambalaže za recikliranje i dalje je najvažnija aktivnost potrošača vezana uz zaštitu okoliša, što se nije mijenjalo od 2005. godine. Mogućnost recikliranja ambalaže predstavnicima prehrambene industrije u međuvremenu je postala imperativ kod razvoja proizvoda ili usluga.

“Rezultati ovogodišnjeg istraživanja potvrđuju važnost stavljanja okoliša u središte naših strateških planova”, rekao je Dennis Jönsson, izvršni direktor Tetra Paka.

Istraživanje se od 2005. godine provodi svake dvije godine. U istraživanju koje je za 2013. godinu u području ekologije provedeno u suradnji s kompanijom Firefly Millward Brown sudjelovalo je više od 7000 potrošača i preko 200 predstavnika prehrambene industrije iz ukupno 13 zemalja, uključujući SAD, Brazil, Ujedinjeno Kraljevstvo, Francusku, Njemačku, Belgiju, Nizozemsku, Južnoafričku Republiku, Tursku, Indiju, Rusiju, Kinu i Japan.

Najnovije objave

Povodom Svjetskog dana sladoleda Ledo otvorio Kornet želja

Posjetitelji su tijekom izložbe Kornetu želja prišapnuli svoje želje za povratkom nekih legendarnih sladoleda, ali i ponudili ideje za nove okuse Ususret Svjetskom danu sladoleda,...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...