TOMRA T-70 TriSort – samostojeći, integrirani, jednostavni i učinkoviti RVM sustav za prihvat ambalaže iz sustava povratne naknade.

TOMRA TriSort samostojeći je RVM aparat koji prihvaća PET, AL/Fe limenke i staklo bez potrebe za razvrstavanjem ambalaže. Sustav učinkovito, samostalno i u potpunosti rješava prihvat ambalaže te istovremeno podiže zadovoljstvo korisnika/kupaca bez dodatnog opterećenja osoblja trgovine. TOMRA TriSort nudi odličnu uslugu kupcima na minimalnom prostoru unutar trgovine. Uređaj preuzima, razvrstava, lomi/preša PET & ALU i odlaže ambalažu u odvojene spremnike/vreće od FZOEU, dok se staklo odvaja na poseban spremnik upravljan foto ćelijom/senzorom.

POGODNOSTI ZA KUPCE:
Nema potrebe za razvrstavanjem ambalaže. Sva ambalaža iz sustava povratne naknade, odnosno sve vrste ambalažnog materijala kao što su PET, Al/Fe limenke i staklo stavljaju se u isti otvor.

Zaprimanje ambalaže od kupca odvija se tijekom cijelog radnog vremena trgovine, na ugodnoj lokaciji unutar same trgovine.

Sustav omogućava kontinuirani povrat ambalaže prilikom posjeta trgovini:

Bez gomilanja ambalaže u kućanstvu,

Bez zauzimanja dragocjenog stambenog prostora i spremišta prikupljenom ambalažom,

Bez čekanja djelatnog osoblja trgovine da ručno zaprimi, provjeri, odvoji, prebroji i ispiše listić za predanu ambalažu,

Bez nelagode koja je ponekad prisutna kod ručnog prijema koji se odvija na vanjskoj površini izvan trgovine, a sastoji se od čekanja u redu, neugodnih mirisa, izloženosti atmosferskim neprilikama poput kiše, vjetra, hladnoće, vrućine, insekata itd…

Brži obračun ispisane potvrde s aparata skeniranjem bar-koda za predanu ambalažu.

POGODNOSTI ZA TRGOVCE:
Automatiziran način prihvata ambalaže iz Sustava povratne naknade na samo dva kvadratna metra tlocrtne površine.

Korištenje TOMRA T-70 TriSort RVM sustava omogućava ispunjavanje zakonske regulative propisane Pravilnikom o ambalaži, kao što je obveza prikupljanja ambalaže tijekom cijelog radnog vremena trgovine.

Jednostavnošću i brzinom zaprimanja ambalaže od kupaca, RVM aparat utječe na prihod/dobit trgovine kroz povećanje zadovoljstva i broja kupaca, te samog prometa u trgovini.

Prikupljena ambalaža putem TOMRA TriSort RVM sustava prolazi kroz drobilice te se preša i lomi i kao takva zauzima i do tri puta manje prostora potrebnog za skladištenje prikupljene ambalaže.

Prikupljena prešana/lomljena ambalaža ne može se više ponovno vratiti u sustav, RVM aparat ju više ne može zaprimiti, čime su daljnje manipulacije ambalažom onemogućene.

Veća manipulativna naknada za prihvat ambalaže putem TOMRA RVM sustava, 0,16 kn po ambalažnoj jedinici.

Omogućava prihvat ambalaže bez prekida svakodnevnih i uobičajenih radnih zadataka djelatnika u trgovini te pridonosi smanjenju stresa djelatnika, pritom povećavajući njihovu djelotvornost.

Brz, točan i siguran pregled količine zaprimljene ambalaže u trgovini.

TOMRA T-70 Trisort sustav koristi drobilice za PET i AL/Fe limenke dok staklo prikuplja i posprema u poseban spremnik te koristi bar-kod FZOEU-a od proizvoda koji pripadaju sustavu povratne naknade.

Korištenje certificirane baze bar-kodova FZOEU i RVM sustava s drobilicama, prema novom Pravilniku i Uputi o zaprimanju ambalaže, u sustavu povratne naknade putem RVM-a omogućava prikupljanje ambalaže bez terećenja FZOEU-a.

Ambalaža prikupljena putem RVM sustava s drobilicama ne podliježe kontrolnom brojanju u centru, Uputa o postupanju s otpadnom ambalažom u sustavu povratne naknade točka 7. stavak 16.

Izvještaji dobiveni iz TOMRA TriSort RVM aparata omogućavaju pregled cjelokupne zaprimljene ambalaže po bar-kodu, nazivu, vrsti, količini/zapremini i vrsti materijala.

Korištenje takvih izvještaja trgovcu omogućava i daje uvid u svu zaprimljenu ambalažu, odnosno trgovac konačno može znati što mu se i koliko od prodanog pića vraća u trgovinu u obliku ambalaže – što na kraju omogućava uvid u navike kupaca te promjene trendova u kupovini i potrošnji pića.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!