Tetra Pak povećao prihode za 4,3 posto

Vodeća svjetska kompanija u proizvodnji rješenja za preradu i pakiranje prehrambenih proizvoda Tetra Pak u 2012. je godini ostvarila neto prihode od prodaje u iznosu od 11,16 milijardi eura, što je 4,3 posto više nego u 2011. godini, priopćeno je iz te kompanije.

Poslovna jedinica Packaging Solutions lani je ostvarila neto prihode od prodaje u iznosu od 9,87 milijardi eura, što je za 4,2 posto više nego 2011. godine.

Istodobno, prihodi od prodaje poslovne jedinice Processing Solutions dosegnuli su iznos od 1,29 milijardi eura, što je rast od 5,2 posto u usporedbi s prethodnom godinom.

“Gospodarska je situacija još uvijek teška i rast je sporiji nego ranije, posebice u Kini i Brazilu, našim najbrže rastućim ekonomijama. Tijekom prošle godine morali smo donijeti neke teške odluke kako bismo mogli nastaviti s ulaganjem u razvoj novih proizvoda, usluga i pogona, koji će našim korisnicima, maloprodajnim trgovcima i dobavljačima, omogućiti rast u nadolazećim godinama”, istaknuo je predsjednik Uprave i glavni izvršni direktor kompanije Dennis Jönsson.

Godine 2012. Tetra Pak je isporučio više od 173 milijarde komada ambalaže koje koriste vodeće kompanije za hranu i piće širom svijeta i tako omogućio distribuciju više od 77 milijardi litara mlijeka, soka, nektara i ostalih proizvoda do potrošača. Također navode kako je tijekom prošle godine kompanija isporučila i 505 novih strojeva za pakiranje, 1971 jedinicu za obradu te 1721 komada distribucijske opreme.

Tijekom 2012. godine Tetra Pak je nastavio ulagati u pogone pa je tako otvoren edukacijski centar Coconut Knowledge Centre i zaključeno ulaganje od 42 milijuna eura kako bi se unaprijedilo i proširilo poslovanje u Singapuru. Predstavljen je i novi laminator, čime je zatvoreno ulaganje od 25 milijuna eura u tvornici ambalažnog materijala u turskom Izmiru, te je otvorena nova tvornica ambalažnog materijala u finskom gradu Imatri.

Tetra Pak trenutno upravlja s 42 proizvodna pogona za ambalažne materijale i zatvarače, 16 centara za tehničku edukaciju, osam tvornica za sastavljanje strojeva za punjenje te 11 pogona za istraživanje i razvoj diljem svijeta, zaključuje se u priopćenju.

Prethodni članakJakovina: Nema razumijevanja kod Slovenaca za zajedničku zaštitu terana
Sljedeći članakDW: Sve manje piva u Njemačkoj