Victa je splitski trgovački maloprodajni lanac koji je osnovan 1994. godine te je do danas ostao vjeran svojoj lokalnoj sredini donoseći najbolje iskustvo kupnje za svoje sugrađane. Tvrtka na području Splita posluje u 11 trgovina, dok je jedna prodavaonica otvorena u Mravincima na području grada Solina.

Victin cilj je bio i ostao – zadovoljan kupac, a tome u prilog ide i veliki broj domaćih proizvoda koje svakoga dana na police donosi desetak Victinih OPG partnera. U Victi poseban naglasak stavljaju na svježe voće i povrće koje je njihova najveća snaga od samog početka. Osim toga, Victa u svom asortimanu ima i najveći izbor craft piva u Dalmaciji. Craft kultura u Dalmaciji je u usponu, a Victa je prepoznala novi trend pa se tako u craft hladnjaku može pronaći više od 20 vrsta piva lokalnih pivovara.

Svoju povezanost s gradom Splitom Victa pokazuje i brojnim donacijama, partnerstvima i sponzorstvima, kojima pomažu razvoj lokalne zajednice i tako postaju mali kotačić u unaprjeđenju života u gradu Splitu.

U sklopu svoje strategije poslovanja koja je usmjerena na doprinos kvaliteti života svojih sugrađana, u Victi su se odlučili na instalaciju suvremenog sustava za automatski prihvat ambalaže TOMRA T-63 TriSort kako bi njihovi kupci na lakši i ugodniji način obavili povrat ambalaže. Ovakav automatski prihvat ambalaže osigurava veće zadovoljstvo kupaca, smanjuje se stvaranje otpada jer se ambalaža sustavno sortira, drobi i efikasnije transportira, dok trgovac uz te benefite ostvaruje i veću manipulativnu naknadu po jedinici ambalaže.

Naime, za preuzimanje otpadne ambalaže od pića putem aparata po jedinici drobljene otpadne ambalaže propisana je manipulativna naknada od 0,14 kuna za 2020., od 0,16 kuna za 2021. te od 0,18 kuna za 2022. godinu i nadalje. Država putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost stimulira trgovce na iskorak u ovakve investicije koje brzo pokazuju svoju vrijednost i generiraju povrat ulaganja. Osim toga, ovakav sustav omogućava da se djelatnici kvartovskog dućana Victe mogu u još većoj mjeri fokusirati na svoje kupce te obavljati druge zadatke u prodavaonici, čime se također kreira vrijednost kroz efikasnije poslovanje jer više nije potrebno plaćati djelatnika za ovaj dio posla koji je sada automatiziran.

U splitskom trgovcu ističu kako će na unaprjeđenju svog poslovanja ustrajati i dalje kako bi svojim kupcima nastavili pružati vrhunsku uslugu na koju su navikli već više od 25 godina.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!