ilocki-podrumi-traminac-polozeni-tamniIločki podrumi uspješno se predstavili na manifestaciji “Putevima vina” održanoj Imotskom

Na četvrtoj regionalnoj manifestaciji “Putevima vina” koja se, u organizaciji Udruge Mediterra i Vinarije Grabovac, ove godine održala u Dvorima don Ivana Turića u Imotskom sudjelovalo je 35 značajnih vinara Hrvatske, čija je vina ocjenjivao regionalni žiri iz Hrvatske, Srbije i Crne Gore prema kriteriju omjera cijene i kvalitete odnosno izvoznog potencijala vina.

Vina su bila podijeljena i ocjenjivana u dvije cjenovne kategorije: najbolje bijelo vino do 7 eura i iznad 7 eura te najbolje crno vino do 10 eura i iznad 10 eura.

Traminac 2009 iz Iločkih podruma proglašen je najboljim bijelim vinom u kategoriji iznad 7 eura, a tu nagradu je osvojio u pripetavanju pobijedivši Bodrenov Rajnski Rizling ledene berbe 2009.

Traminac 2009 Iločkih podruma odlikuje se izuzetnom puninom okusa, zlatno žutom bojom,izraženom sortnom aromom i bukeom karakteristične punoće za traminac. S obzirom da se radi o suhom vinu odlično se sljubljuje s bijelim mesom i ribom, ali i laganim desertima.

Ovogodišnja manifestacija četvrta je po redu manifestacija “Putevima vina” od 2009. godine i svake je godine domaćin jedna od hrvatskih vinarija u suradnji s Udrugom Mediterra, a na njima se okupljaju najznačajniji hrvatski vinari, srodni prehrambeni proizvođači (proizvođači maslinovog ulja, bućinog ulja i sireva) te ostali uzvanici iz gospodarskog i turističkog sektora. Tako je 2009. godine održana u Iločkim podrumima, 2010. godine u Podrumima Belje te 2011. godine u Vinariji Zdjelarević.