Trgovački lanac hipermarketa B-Hyper započeo je poslovanje na hrvatskom tržištu današnjim otvaranjem prodajnog objekta u trgovačkom centru Lumini u Varaždinu.

Rgoran-kaniski-knut-kvisvik-i-ida-presteradi se o novom konceptu hipermarketa koji uz bogatu ponudu više od 30.000 proizvoda prehrambenih i neprehrambenih kategorija posebnu pažnju poklanja odjelu kuhinje i prodaji gotovih jela. Novi varaždinski hipermarket prostire se na više od 5000 kvadratnih metara, od čega je 3500 kvadrata prodajnog prostora. Ukupna investicija u prodajni objekat iznosila je 5 milijuna eura. Kako je rečeno na otvorenju, u hipermarketu je posao odmah našlo 107 djelatnika, a planirana nova otvorenja umnogostručit će ovaj broj.

Prvi hipermarket B-Hyper u Hrvatskoj otvorio je Knut Kvisvik, predsjednik uprave tvrtke, koji je tom prigodom naglasio kako je B-Hyper međunarodna tvrtka koju je izgradio iskusni upravljački tim iz Skandinavije i baltičkih zemalja, s više od 20 godina iskustva u sektoru maloprodaje.

B-Hyper i njegov razvoj podupiru privatni dionički fondovi, rekao je, a osim u Hrvatskoj u ovom trenutku tvrtka razvija poslovanje i u Srbiji, BIH, Estoniji, Latviji, Litvi te je fokus stavljen na brzorastuća tržišta istočne Europe kao što su Ukrajina i Azerbajdžan.

“Težimo čvrstoj poziciji na bilo kojem od tržišta na koje ulazimo te ciljamo na 20 do 30 posto tržišnog udjela u sljedećem periodu, a već radimo i na analizama ponuđenih projekata u drugim gradovima Hrvatske. Svjesni smo zasićenosti hrvatskog tržišta te poštujemo svu konkurenciju i njihove planove. Na kraju, potrošači odlučuju o tome što cijene, stoga pokušavamo zadovoljiti svakog pojedinca i obitelji. Naš je cilj da svim naraštajima, potrošačima bilo koje dobi B-Hyper bude prvi izbor kada se odluče ići u kupovinu”, kazao je Kvisvik.

Upravljanje hipermarketom B-Hyper u Varaždinu povjereno je Karlu Kučanu, koji posjeduje veliko iskustvo u upravljanju prodavaonicama. On je predstavio ponudu B-Hypera u Hrvatskoj te je izrazio svoje uvjerenje kako će potrošači prepoznati i cijeniti B-Hyperovu ponudu orijentiranu prvenstveno na obitelji, a koja nudi pristupačnu ponudu, ugodno okruženje i dizajn, stručno i ljubazno osoblje te mnoštvo dodatnih zabavnih sadržaja unutar prodavaonice.

Prodavaonicu je zajedno s Knutom Knisvikom otvorio Goran Kaniški, načelnik općine Gornji Kneginec. “Veliko mi je zadovoljstvo poželjeti dobrodošlicu u Varaždin tvrtki B-Hyper. Ova investicija jedna je od najvećih i najvažnijih u varaždinskom kraju, a njen rezultat je otvaranje novih radnih mjesta, što je u ovim teškim trenucima ključan faktor rasta našeg gospodarstva”, istaknuo je Kaniški.