Trgovci: Pandemijska kriza nije dobar trenutak za dodatna ograničenja rada

Potencijalni gubitak radnih mjesta uzrokovan primjerice ukidanjem rada nedjeljom, dodatno bi produbio razmjere postojeće krize, upozoravaju u HUP - Udruzi trgovine

HUP- Udruga trgovine je jedinstvenog stava da vrijeme krize uzrokovane pandemijom COVID-19 nije dobar trenutak za nametanje dodatnih ograničenja u radu trgovina, a to se odnosi i na rad nedjeljom. Trgovci su ionako suočeni sa smanjenom poslovnom aktivnosti te nemogućnosti planiranja i neizvjesnostima koje donosi ova kriza. Potencijalni gubitak radnih mjesta uzrokovan ovakvim odlukama dodatno bi produbio razmjere postojeće krize, objavljeno je iz HUP-a.

Poslodavci okupljeni u HUP – Udruzi trgovine također ističu da je za očekivati nastavak trenda pada prodaje zbog smanjenog povjerenja potrošača, pogoršanja na tržištu rada te promijenjenih navika potrošača. “Ako Ministarstvo namjerava ići sa zakonskim rješenjem prijedlog Izvršnog odbora HUP- Udruge trgovine je da se u tom slučaju zatraži razmjerna prilagodba, odnosno rok za primjenu od najmanje godine dana nakon stupanja na snagu novog Zakona”, zaključuje se u priopćenju.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakNestlé i Savez za mlade stvorit će 300.000 novih poslovnih mogućnosti za mlade
Sljedeći članakNeto dobit Saponije 3,5 puta veća nego u istom lanjskom razdoblju