Tvrtka Petrokov preuzela Armal od Nord grupe

Petrokov d.o.o. već se 33 godine bavi prodajom opreme za grijanje, hlađenje te ugradbenu i sanitarnu opremu, kao i obnovljive izvore energije, dok je Nord Produkt poznat kao najveći hrvatski proizvođač namještaja za kuhinje i kupaonice, kade i slavine

“Ovom strateškom akvizicijom tvrtka Petrokov nadopunjava svoj asortiman i najavljuje jače djelovanje u B2C segmentu poslovanja kroz brand Armal. Rastemo, širimo se i želimo imati veći udio na tržištu u Hrvatskoj, regiji, ali i Europi, a ovo je korak bliže prema tom cilju”, istaknula je na konferenciji za medije Simona Zavratnik, CEO i suvlasnica tvrtke Petrokov.

Petrokov d.o.o. već se 33 godine bavi prodajom opreme za grijanje, hlađenje te ugradbenu i sanitarnu opremu, kao i obnovljive izvore energije, dok je Nord Produkt poznat kao najveći hrvatski proizvođač namještaja za kuhinje i kupaonice, kade i slavine.

“Nastavljamo s investicijama na području Adria regije te investicijama u Sloveniju i Hrvatsku. Želimo se širiti, razvijati i nadopunjavati naš portfelj. Obitelj Schneider od 2010. prisutna je na hrvatskom tržištu, a od 2012. godine u tvrtki Petrokov. Današnjom akvizicijom proširujemo našu obitelj i poslovanje u Hrvatskoj”, istakla je Susanne Schneider, većinska vlasnica grupacije koju čine tvrtke Petrokov i Termotehnika.

“Naš Nord produkt, 2018. godine je kupio trgovačku marku Armal i vratio je na regionalno tržište u novom, modernijem i dizajnerski atraktivnom formatu. Izbor proizvoda koji je prije bio vezan isključivo za slavine, danas je upotpunjen širokom paletom proizvoda za opremanje kupaonice Armal. Kao i neke druge tvrtke, koje su stvarane unutar Nord Produkta, i Armal je pripremljen i strukturiran za prelazak u novo vlasništvo. Današnjim danom i potpisom ugovora s tvrtkom Petrokov završen je taj proces koji će Armalu donijeti veliku prednost na tržištu kao i mogućnost širenja na druge segmente”, pojasnio je Stanko Birin, vlasnik Nord Produkta.

Povratak Armala na jugoistočnu regiju, komentirao je i Matej Cvetek, direktor Termotehnike Slovenija: “Jako sam uzbuđen što se Armal pridružio našoj grupi iz više razloga. Prije svega svakako bih istaknuo poslovni aspekt. To nam omogućuje da se proširimo i damo novi poticaj za postizanje zajedničkih ciljeva, tj. naš rast i sve veća prisutnost na oba tržišta. Osobno vidim veliki potencijal u poduzeću Armal, jer sam odrastao u obitelji u kojoj su oba roditelja bila zaposlena u poduzeću Mariborska livarna, odakle Armal potječe.”

Za kraj iz Petrokova su istaknuli kako ovo preuzimanje ima i emotivnu komponentu. Naime, tvrtka Armal potječe iz Maribora, rodnog grada direktorice Simone Zavratnik, koja je izjavila kako se Armal nakon burne povijesti vratio u poznate ruke.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakKraš povećava plaće radnicima u proizvodnji i skladištima
Sljedeći članakDioničari Fortenova grupe pozvani na glasanje o refinanciranju obveznice