U HGK predstavljen Novosadski sajam

Promocija aktivnosti Novosadskog sajma, uz poseban osvrt na Međunarodni poljoprivredni sajam kao jedan od najvećih europskih sajamskih događaja na području poljoprivrede i jedan od najstarijih sajmova u regiji, održana je danas u Hrvatskoj gospodarskoj komori u Zagrebu.

bojan-gajic-milica-rakusa-martulas-bozica-markovic-ivana-ivkovic-goran-vasicPrema riječima Gorana Vasića, generalnog direktora Novosadskog sajma, riječ je o najstarijoj sajamskoj tvrtki u Srbiji koja raspolaže sa suvremeno izgrađenim izložbenim prostorom, paviljonima koji se prostiru na 60.000 četvornih metara, dok je ukupna površina sajma 226.000 kvadrata.

Dodao je kako se tijekom 2011. godine na Novosadskom sajmu održavaju 23 sajma u 14 termina.

“Međunarodni poljoprivredni sajam od 14. do 21. svibnja okupit će najznačajnije tvrtke iz regije u poljoprivrednom sektoru, a posebnu pozornost posvećujemo zadružnom povezivanju”, naglasio je Vasić.

Da je riječ o središnjem događaju u regiji u toj gospodarskoj grani, istaknula je Božica Marković, direktorica Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo HGK.

„ŽK Osijek već 11 godina organizira kolektivni nastup hrvatskih tvrtki te smo jedan od većih izlagača. Interes tvrtki je velik, a pojedine nastupaju i samostalno”, kazala je Marković te dodala kako u Komori očekuju daljnju liberalizaciju trgovine sa Srbijom, pri čemu je poljoprivreda značajan segment.

Prema podacima koje je iznio Bojan Gajić, izvršni direktor za sajamsku djelatnost Novosadskog sajma, Međunarodni poljoprivredni sajam lani je posjetilo više od 300.000 posjetitelja, a predstavilo se 1.300 izlagača iz 24 zemlje.

Ove godine zemlja partner je Portugal, a nadamo se da će to uskoro biti Hrvatska, poručio je u svom izlaganju.

Prethodni članakU Coca Coli pregovori o zbrinjavanju viška zaposlenih
Sljedeći članakNakić: Drogini brendovi nisu ni slovenski ni hrvatski