nestle-konolfingen-tvornica-ftdRiječ je o proizvodnoj jedinici za hranu za dojenčad i funkcionalnu i kliničku prehranu

Švicarski prehrambeni gigant Nestlé jučer je u Švicarskoj službeno otvorio novu proizvodnu jedinicu za proizvodnju hrane za dojenčad i proizvodnju funkcionalne i kliničke prehrane u sklopu svog tvorničkog kompleksa u Konolfingenu, vrijednu 200 milijuna švicarskih franaka.

Kako su izvijestili iz kompanije, ovaj događaj označava završetak četverogodišnjeg ulaganja u stvaranje vodećeg svjetskog centra izvrsnosti, specijaliziranog za hranu za dojenčad te funkcionalnu i kliničku prehranu, a Ukupna vrijednost investicije je 400 milijuna švicarskih franaka.

Smješten u kantonu Bern, u središnjoj Švicarskoj, ovaj tvornički kompleks uključuje i proizvodne jedinice za probiotske dodatke, kao i proizvodno-tehnološki centar (PTC).

Nova jedinica proizvodit će Nestlé hranu za dojenčad s dodatcima probiotika, namijenjenu za izvoz u više od 80 zemalja širom svijeta, kao i funkcionalnu i kliničku prehrane za nedavno osnovanu diviziju Nestlé Health Science.

Ceremoniji otvorenja proizvodnog kompleksa prisustvovali su Kurt Schmid, glavni voditelj Nestlé Nutrition kategorije, kao i Paul Bulcke, glavni izvršni direktor tvrtke Nestlé, koji je tom prigodom istaknuo: “Naša ulaganja u Konolfingen odraz su našeg povjerenja ne samo u kvalitetu, već i kreativnost švicarske industrije. Švicarska je Nestléov dom posljednjih 145 godina, a današnji događaj ilustrira važnost koju pridajemo razvijenim tržištima i njihovom daljnjem razvoju gdje smo prisutni već desetljećima te ćemo nastaviti daljnja ulaganja u inovacije kao i u istraživanja i razvoj diljem svijeta.”

Nestlé Nutrition divizija uključuje dječju prehranu, prehranu za sportaše te posebnu prehranu za kontrolu tjelesne težine.

U proizvodnom asortimanu ima više od 30 svjetskih robnih marki čija je vrijednost prodaje 7,7 milijardi švicarskih franaka u 2010. godini.