Najuspješnija učenica na ovogodišnjem natjecanju bila je praktikantica Müller trgovine Maja Palinkaš

Već nekoliko godina Trgovačka i komercijalna škola “Davor Milas” u Osijeku organizira Međužupanijsko natjecanje za učenike srednjih škola iz dviju županija u Slavoniji.

Natjecanje je ove godine održano 16. veljače u nekoliko poslovnih subjekata, a uz Planet obuću i Color, organizatori su odabrali i Müller poslovnicu u Avenue Mallu u Osijeku.

Natjecanje je osmišljeno tako da učenici predstave svoje prodajne vještine i sposobnosti na način da dodijeljeni proizvod za područje kozmetike u 15 minuta što bolje predstave i prodaju kupcu.

Komisija u sastavu četiri profesora iz područja prodaje ocjenjuje natjecatelje. Od ukupno 13 sudionika, najuspješnija učenica je bila upravo praktikantica Müller trgovine, Maja Palinkaš, koja je zadovoljila sve kriterije žirija i osvojila maksimalnih 100 bodova.

Kao nagradu dobila je besplatnu školarinu za zadnju godinu školovanja, a osim toga pobjedom je osigurala i sudjelovanje na državnom natjecanju. Inače, pobjednik državnog natjecanja, osim sponzorskih nagrada, oslobađa se polaganja državne mature.

Cilj natjecanja je dati učenicima priliku da teoretsko znanje primijene u stvarnom životu, u prodajnom prostoru, a istovremeno se time promovira i prodajna struka.

“Moramo istaknuti kako nam je bilo osobito zadovoljstvo da su organizatori prepoznali Müller kao zanimljivog partnera u ovom projektu, a još nam je veće zadovoljstvo učinilo to što je upravo naša učenica pokazala da je pri obuci stekla najbolje vještine u prodaji”, poručili su iz uprave Müllera.