U petak u Trilju počinje 8. Agro Arca, međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji na kojem će biti predstavljeno 300-tinjak inovacija i proizvoda iz ovih gospodarskih djelatnosti.

GAB_8574Sajam se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović i pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva poduzetništva i obrta.

Agro Arca i ove godine okuplja na jednom mjestu proizvođače hrane i poljoprivrednike, ali i inovatore iz domaćih i inozemnih inovatorskih organizacija te akademsku zajednicu.

Glavna tema sajma je uloga mladih u razvoju poljoprivrede, pa će se drugog dana sajma održati i konferencija Mladi i poljoprivreda: iskustva i perspektive.

Sajmu se i ove godine priključio Centar za certificiranje Halal kvalitete koji će održati predavanje o značaju i vrijednosti halal certificiranja i halal tržišta čija se svjetska vrijednost procjenjuje na 1.4 trilijuna američkih dolara. Dvama izlagačima koji zadovolje uvjete, bit će i dodijeljena dva certifikata kao poticaj i pomoć za iskorak na veliko tržište.

Najveći hrvatski uzgajivač egzotičnog voća i povrća Ivan Šulog održat će pak predavanje o mogućnostima i isplativosti uzgoja tih kultura u Hrvatskoj.

Organizatori sajma Udruga inovatora Hrvatske i Grad Trilj pripremili su i program radionica i predavanja za najmlađe, učenike osnovnih i srednjih škola, ali i bogat zabavni program za posjetitelje uz “Etno večer u Trilju” i koncert Prljavog kazališta.

Sajam se zatvara u nedjelju uz svečanu dodjelu nagrada najuspješnijim inovatorima i izlagačima. Sva tri dana ulaz na sva događanja je besplatan.

Više informacija na web stranici