U redovima se čeka sve više, a najkraće čekaju Šveđani

U prosjeku je potrebno nešto dulje od deset minuta da se stigne na vrh reda, što je dvostruko dulje nego što je istovjetno istraživanje pokazalo prije dvije godine.

Daily Telegraph danas pažnju poklanja istraživanju provedenom u 24 europske zemlje, a sve s ciljem da se utvrdi – koliko se i gdje najdulje stoji u redu?

Autori istraživanja su poslije stajanja u 2.000 redova, zaključili da redovi postaju sve dulji, a najgori su oni u poštama i bankama.

S druge strane, najmanje se čeka u redovima na autobusnim stanicama i pred blagajnom u prodavaonicama odjeće.

Istraživači su stajali u redovima i u bankama, restoranima brze hrane, prodavaonicama prehrambenih proizvoda i blagajnama na autobusnim i željezničkim stanicama…

Kada se poslije svega podvuče crta, u prosjeku je potrebno nešto dulje od deset minuta da se stigne na vrh reda, što je dvostruko dulje nego što je istovjetno istraživanje pokazalo prije dvije godine.

U redu u pošti se u prosjeku čeka najdulje, 19 minuta, u banci tek minut kraće. Ako već morate čekati u redu, savjetuje Daily Telegraph, onda je najbolje da to napravite u Švedskoj, jer će vam tamo to u prosjeku oduzeti tek dvije minute.

U prvih deset zemalja s najkraćim čekanjem su i Danska, Španjolska i Britanija; njihov prosjek je tri minute. Najdulji i najsporiji redovi su u Rusiji, ali čak i to pada u zasjenak Bugarske koja se može podičiti najsporijim redom u Europi.

Tamošnjoj službi za izdavanje putovnica je za pružanje usluga za trideset šestoro građana bilo potrebno šest sati. (SEEbiz/FoNet/Daily Telegraph)

Prethodni članakArenu i Jarun mogla bi povezivati splav
Sljedeći članakSvaki treći poduzetnik registriran u trgovini