Jägermeister, najpoznatiji biljni liker na svijetu, u studenom je u Hrvatskoj dosegnuo mjesečni rekord u posljednjih nekoliko godina s ostvarenom prodajom od 179.798 0,7l boca.

Jägermeister-midiOva brojka samo je još jedna u nizu potvrda koliko Hrvati vole Jägermeister, koji već više od desetljeća drži lidersku poziciju u segmentu uvoznih alkoholnih pića na domaćem tržištu s gotovo milijun prodanih boca godišnje, što je dvostruko više od drugoplasiranog inozemnog alkoholnog pića.

Danas je Jägermeister prisutan u 108 zemalja diljem svijeta, a za njegov uspjeh zaslužne su inovativne marketinške aktivnosti te njihova prilagodba svakom pojedinom tržištu.

U Hrvatskoj je tako Jägermeister brend s najvećim brojem marketinških aktivnosti – njih čak 1.000 godišnje, a njegovu popularnost pokazali su i rezultati istraživanja u kojemu se 30% ispitanika izjasnilo da im je Jägermeister omiljeno alkoholno piće.

Popularnost Jägermeister u svijetu potvrđuje prodaja od 87,1 milijuna 0,7l boca, kao i podatak da se više o 80% prodaje ostvaruje u inozemstvu. Zato je Impact International Jägermeister smjestio na osmo mjesto alkoholnih pića u svijetu, dok u segmentu biljnih likera čvrsto drži prvu poziciju.

Jägermeister se proizvodi od 56 različitih prirodnih sastojaka, među kojima su začinsko bilje i cvijeće te korijenje i voće iz cijelog svijeta. Prije punjenja u boce, biljni liker prolazi čak 383 kontrole, što mu osigurava jedinstven okus i kvalitetu.

Kompanija G3 Spirits, zastupnik Jägermeistera za Hrvatsku, krajem prošle godine na hrvatsko je tržište plasirala prvu ekstenziju najpoznatijeg biljnog likera na svijetu nazvanu Spice.

Uvođenje novog proizvoda, uz standardna promotivna i tzv. poklon pakiranja, pridonijelo je još snažnijem pozicioniranju i učvršćivanju liderske pozicije omiljenog biljnog likera na hrvatskom tržištu.