Ulagač iz Ujedinjenih Arapskih Emirata stekao 43,4% Fortenova Grupe

Financijska transakcija, koja se odnosi na 43,4 posto udjela Fortenova grupe d.d., dovršena je u ponedjeljak 31. listopada, objavljeno je iz ureda Saifa Alketbija

Saif Alketbi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, stekao je 43,4 posto udjela u hrvatskoj kompaniji Fortenova grupa.

Financijska transakcija, koja se odnosi na 43,4 posto udjela Fortenova grupe d.d., dovršena je u ponedjeljak 31. listopada, objavljeno je iz ureda Saifa Alketbija.

“Sa zadovoljstvom objavljujemo kako je Saif Alketbi dovršio kupnju 43,4 posto udjela koje je u Fortenova grupi držao Sberbank. Ovime započinje razdoblje strateškog ulaganja Saifa Alketbija u Republiku Hrvatsku, a uvjereni smo kako će ovo ulaganje biti iznimno korisno za Fortenova Grupu i hrvatsku ekonomiju”, poručili su povodom zaključenja transakcije.

Navodi se također kako je Saif Alketbi iskusan ulagač u private equity te ima značajne investicije u više sektora. Diplomirao je računovodstvo na Sveučilištu Ujedinjenih Arapskih Emirata, a titulu počasnog doktora ekonomije i menadžmenta u vladinim organizacijama dodijelilo mu je Sveučilište humanističkih znanosti i ekonomije u Luganu, Švicarska.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakFortenova nema službena saznanja o prodaji udjela Sberbanka
Sljedeći članakOralna njega – Važna uloga promocija u kategoriji