Ministarstvo poljoprivredne najavilo je u petak da će uskoro biti objavljen natječaj za potpore za ulaganja u proizvodnju povrća u zaštićenom prostoru – plasteniku vrijedan 150 milijuna kuna.

Najviši iznos javne potpore po projektu iznosit će 150 tisuća eura, kaže se u priopćenju te napominje da će se intenzitet javne potpore od 50 posto po projektu moći uvećati za dodatnih 20 posto u slučajevima kada ulaganje provodi mladi poljoprivrednik, kada se ulaganje provodi u područjima sa ograničenjima ili u slučaju zajedničkog projekta, do najviše 70 posto.

Prihvatljiva su ulaganja u izgradnju i/ili rekonstrukciju i opremanje zaštićenih prostora – plastenika koja će doprinijeti boljem upravljanju vodama, uključujući upravljanje gnojivima i pesticidima, boljem upravljanju tlom te povećanju učinkovitosti u korištenju voda i energije u poljoprivredi i preradi hrane.

Svrha tog natječaja bit će podizanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava u sektoru povrća u zaštićenim prostorima – plastenicima, navodi se u priopćenju Ministarstva te dodaje da je nacrt natječaja na e-savjetovanju do 16. prosinca. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!